TVA redusa la 5% pentru ziare, reviste, carti, manuale, precum si pentru accesul la muzee, monumente…

Comisia de Buget si finante din Camera Deputatilor a adoptat in saptamana ce se incheie azi, o cota de TVA redusa la 5% pentru ziare, reviste, carti, manuale, precum si pentru accesul la muzee, monumente. Tot de un TVA redus la 5% beneficiaza si alte evenimente culturale, cinematografice sau sportive
Potrivit comunicatului emis de Comisia Buget-Finante din Camera Deputatilor legate de Codul Fiscal, s-a reusit impunerea unei cote redusa de TVA, de 5%, in conditiile in care propunerea Guvernului, adoptata de Senat, prevedea un TVA de 9%.

Aceeasi, cota a fost impusa si pentru livrarea locuintelor care au o suprafata utilă de maximum 120 metri patrati, exclusiv anexele gospodaresti, a caror valoare nu trece de suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea, achizitionate de orice persoana necasatorita sau familie. Propunerea Guvernului adoptata de Senat prevedea un prag de 380.000 lei.

“Cota redusă se aplică numai în cazul locuințelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare și dacă terenul pe care este construită locuința nu depășește suprafața de 250 metri pătrați. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziționa o singură locuință cu cota redusă de 5%.”

Urmeaza ca plenul parlamentului sa voteze una din cele doua variante, deoarece exista difernete intre votul dat la Senat si cel de la Camera Deputatilor.

3 Comments

  1. Sa tina minte toti penalistii portocalii galbejiti ca si aceaste reduceri de TVA sant facute tot de guvernul Ponta iar, ei nu au stiut decat sa ridice si sa taie , ba au stiur mafiotii sa-si umfle conturile!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s