Familia este celula de baza a societatii,

Mi-ar placea foarte mult sa traiesc intr-o lume in care “familia” si “iubirea” sa aiba cu adevarat semnificatia pe care ne-o dorim cu totii si nu doar sa folosim acesti termeni intr-un mod ipocrit si pustiit de continut.

Se tot spune ca familia este celula de baza a societatii, ca in sanul familiei ar trebui sa ne simtim iubiti, acceptati si ajutati neconditionat, insa daca ne uitam in jurul nostru vedem ca majoritatea familiilor sunt disfunctionale – adica exista conflicte majore, abuz psihic si fizic, rautate, invidie, compromis, lupta pentru putere, devalorizare… pe scurt vieti traite in nefericire si durere.

Toti parintii declara ca isi iubesc copiii, insa ii umilesc, ii bat, ii devalorizeaza sau, din contra, ii rasfatata atat de mult incat devin practic handicapati.
Sunt uimita mereu cand un parinte spune ca isi iubeste copilul, insa acelei fiinte lipsite de aparare ii spune “mai bine nu te faceam”, “mi-ai distrus viata”, “mi-e rusine cu tine”, il loveste – ca doar “eu te-am facut, eu te omor” s.a.m.d.

In mintea mea, iubirea nu este compatibila cu agresivitatea, cu violenta, cu nepasarea, cu umilirea, cu jignirile, cu santajul emotional sau cu manipularea in scop egoist.

Nu toti oamenii sunt apti sa fie parinti si nu toti oamenii stiu cum sa traiasca in cuplu sau familie. Haideti sa privim lucrurile asa cum sunt si sa nu-i mai sanctificam pe parinti doar pentru ca au adus pe lume un copil caruia de fapt ii distrug viata si nici sa nu mai sustinem cu atata hotarare ca familia este cea mai importanta, in conditiile in care majoritatea problemelor psihice (sau de viata) ale oamenilor se datoreaza mediului in care au crescut.

Da, exista si familii frumoase si functionale, insa ele sunt compuse din persoane care au cautat in ei insisi echilibrul si aduc in relatii ceea ce au mai frumos in interiorul lor.

Da, exista si parintii care isi iubesc si isi respecta copiii, insa acesti parinti stiu cum sa se iubeasca pe ei insisi in primul rand.

Daca nu ne rezolvam problemele pe care le avem cu noi insine, daca nu cautam sa ne echilibram emotional si psihic, vom avea un aport negativ in familiile noastre, iar copiii pe care ii aducem pe lume vor avea doar de suferit.

Ca sa poti sa-ti iubesti partenerul de viata si copilul, este necesar ca mai intai sa te iubesti si sa te respecti pe tine insuti, altfel vei crea haos si distrugere si in vietile celor din jur.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s