Reteta: Dulceata cu visine

Ingrediente:

2 kg de visine;

2 kg de zahar;

zeama de la o lamaie;

Mod de preparare:

Spalam visinile si le scoatem samburi. Apoi, se pun intr-o cratita mare, turnam zaharul si le lasam pana a doua zi. Se pune cratita pe foc si se lasa la fiert, avand grija sa indepartam spuma care se formeaza, amestecand din cand in cand usor. Cand spuma nu se va mai ridica la suprafata, adaugam zeama de la lamaie si o vom lasa sa fiarba, pana cand vom constata ca are consistenta potrivita. Acest lucru il verificam tunand picaturi de dulceata pe o furfurie rece. Cand nu mai curg, dulceata este fiarta.

Aceasta verificare trebuie facuta des pentru ca dulceata sa nu fiarba prea mult. Supa aceea o asezam in borcane (asa calda cum este) si le invelim cu un prosop, pana se raceste.

Spor la treaba!

One thought on “Reteta: Dulceata cu visine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s