De la altii: Lipsa autocontrolului emotional

                                               Lipsa autocontrolului emotional

Cu siguranta cunosti oameni (poate chiar si tu esti unul dintre ei) care au un slab autocontrol emotional: tipa, trantesc, sparg, plang, injura, fac crize de nervi sau de isterie atunci cand ceva nu se intampla asa cum doresc ei. Se comporta intr-o maniera distructiva si toxica atat pentru ei insisi cat si pentru cei din jur.
Gandeste-te cat de neplacut este sa ai de-a face cu un astfel de om, cat de inconfortabil te simti in momentul in care are o astfel de izbunire de furie sau de plans – iar daca tu esti unul dintre ei, constientizeaza cat de rau te simti cand accesezi astfel de stari, fara sa le poti controla.
Autocontrolul emotional este o abilitate care poate fi educata, prin constientizare si vointa. Nu exista “nu pot”, “asa sunt eu si nu ma pot schimba”, ci exista doar “nu vreau sa fac nimic in privinta asta si va cer sa ma suportati asa cum sunt” – aceasta este de obicei atitudinea disfunctionala a unui om care nu doreste sa-si asume responsabilitatea propriilor emotii.
Un om evoluat si constient de sine nu-si da voie sa aiba emotii pe care sa nu si le poata gestiona. Este o chestiune de autocunoastere si stapanire de sine sa dobandesti autocontrol emotional.
Daca nu reusesti sa faci asta de unul singur, apeleaza la un ajutor de specialitate care sa te sustina sa-ti gasesti echilibrul emotional. De multe ori, in spatele acestor iesiri necontrolate stau si alte dezechilibre de natura psiho-emotionala, asa ca ar fi extrem de sanatos sa devii constient de ele si sa le vindeci.
Lucreaza cu tine si depaseste aceste accese nesanatoase si cauta sa-ti gasesti echilibrul psiho-emotional – viata ta va fi mult mai frumoasa si mai armonioasa!

sursa:Ursula Yvonne Sandner

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s