Constantin Octavian Patrascu vorbeste despre problema grexit-ului

Constantin Octavian Patrascu vorbeste despre problema grexit-ului, in revista economica Capital.

Si, eu ca alti romani sunt cu ochii si urechile indreptate spre stirile din Grecia. Azi, citeam in revista economica capital.ro opinia lui Tavi Patrascu, cu referire la Grexit.

O sa va puneti intrebarea fireasca, ce inseamna Grexit. Din cunostintele mele reprezinta intrarea in incapacitate de plata a unui stat, in cazul nostru Grecia.

Sa revin la articolul lui Tavi Patrascu, car face o analiza a pietei de capital din Grecia.

“Grexit-ul” a fost un subiect adus in discutia publica, atat de liderii zonei euro, cat de analistii presei internationale, in urma cu un an de zile. In acest interval destul de mare, investitorii de pe piata greceasca au avut posibilitatea sa isi “gandeasca business-urile”, pentru a nu fi luati prin surprindere de eventualitatea unui Grexit. Acest fapt este confirmat de business-uri cu deschidere internationala cum este si tradingul online. Octavian Constantin Patrascu, business developer in industrie, subliniaza faptul ca: “Grecia, ramane un mediu de afaceri prietenos”.

Grecia, dupa cum stim a incheiat un al treilea program de asistenta financiara internationala, dar inainte de a finaliza negocierile, Alexandros Moraitakis, presedintele companiei de brokeraj NUNTIUS Securities, declara ca in fapt: “Nimeni nu vrea ca Grecia sa paraseasca zona euro”, si : “Cine nu risca, nu castiga” , lucru stiut de investitori, inclusiv de Constantin Octavian Patrascu, partener de afaceri cu Alexandros Moraitakis, inca de anul trecut.

Constantin Octavian Patrascu, spune ca decizia luata anul trecut, de intrarea pe piatade capital greceasca, nu a avut in vedere miscarea fortelor politice ci oportunitatile de pe piata greceasca si seriozitatea domnul Alexandros Moraitakis, cel care conduce o companie independenta de investitii financiare, membra a Bursei din Atena.

La un an, de la inceperea colaborari, parteneriatul functioneaza foarte bine, deoarece in Grecia, “mediul de afaceri este unul operativ, iar sistemul este construit in asa fel incat sa stimuleze investitiile straine”, iar guvernul grec a luat deja masuri de incurajare a investitorilor, mediul de afaceri devenind din ce in ce mai prietenos.
De retinut ca ideea unui Grexit, nu a fost abandonata, totul depinzand de modul si ritmul in care vor fi implementate reformelor convenite cu Eurogrup, de catre Grecia.

PS. Pentru aceia dintre dumneavoastra interesati, ca si mine de economie, cititi aici , cum se poate deschide un business in Slovenia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s