Veste bună primită de la Bruxelles – despre economia romanească

Veste bună primită de la Bruxelles – tot despre economia romanească

“Vă informăm că la data de 15 iulie 2015, Comisia Europeană a decis închiderea procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor cu privire la practica administrativă de a nu soluționa un număr important de deconturi de TVA într-un termen rezonabil (Cauza 2009/4312). Anexăm în acest sens scrisoarea transmisă la data de 31 iulie a.c, de directorul general Heinz Zourek, Direcția Generală impozitare și uniune vamală.”

Mai simplu și pe înțelesul tuturor:

1. În perioada 2009-2012 în Guvernarea Boc / Predoiu / Blaga / Blejnar / Ialomițianu / Vass etc. (cei care așteaptă acum să vină iar la guvernare sub noul PNL), rambursarea legală de TVA pentru firmele exportatoare ajunsese la peste 180 de zile – (doar cei favorizați de Blejnar treceau în față contra unui comision serios pentru el și pentru PDL via Vasile Blaga)!

2. În guvernarea USL / guvernul Ponta a reușit ca ANAF să scadă de la peste 180 zile la sub 60, prin procedurile Direcției Antifraudă ajungând să elimine și multe dintre firmele fantomă (de genul celor folosite de Blejnar / Marta / Said Baklini).

3. Constatând această schimbare radicală în bine, Comisia Europeană a închis procedura de sancționare a României începută în 2009.

4. În 2015, în România, Blejnar este bine merci un cetățean liber, onorabil și fără probleme; iar premierul V. Ponta este inculpat într-un dosar penal deschis în 2011 la sesizarea lui Blejnar – no comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s