Oare cat de mult iti pretuiesti tu viata, fiinta si timpul tau?

Sunt oameni, situatii sau lucruri in viata ta care iti aduc foarte putin, insa tu investesti foarte mult in ele.

Fie ca este vorba de o relatie toxica in care investesti iluzionandu-te ca poate, candva, va fi bine, fie ca stai la un job pe care-l detesti doar pentru salariu, fie ca te chinui sa mentii relatii de “prietenie” cu oameni care te trag in jos sau departe de tine insuti, sunt nenumarate situatii in care investitia ta nu se justifica: mai mult pierzi decat castigi.

Imi imaginez ca daca ai avea o afacere, nu ai accepta sa investesti 10.000 de ron ca sa faci profit 100 ron… si atunci de ce te chinui, in viata ta, sa dai atunci cand nu simti ca ceea ce primesti te imbogateste in vreun fel?

Oare cat de mult iti pretuiesti tu viata, fiinta si timpul tau? Doar pentru ca nu vezi niste cifre concrete si nu vezi cat de mult pierzi, esti dispus sa dai atat de mult doar pentru ca sa-ti prelungesti suferinta?

Oamenii devin atasati de propria lor investitie si continua sa dea deoarece nu pot sa accepte faptul ca tot ceea ce au facut pana acum, este degeaba. Insa, cea mai buna decizie, atunci cand constati ca esti in pierdere, este sa spui “stop” si sa-ti limitezi pierderile.

Ai facut tot ce ai putut tu pana acum, ai dat tot ce este mai bun din tine si cu toate acestea nu primesti ceea ce simti ca meriti? Ok. Ai intelepciunea sa accepti asta, sa inchizi acea usa si sa mergi mai departe.

Viata ta, fiinta ta si timpul tau pe acest pamant au o durata limitata.
Investeste-ti cu intelepciune energia in oameni, situatii si lucruri care iti aduc un plus pozitiv si care sa merite efortul pe care il depui sa le ai in viata ta.

Urmareste sa fii mereu pe “profit” in toate domeniile vietii tale, pentru ca, oricat de mercantil ar suna asta, doar astfel vei putea sa fii fericit si implinit.

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s