Pariuri online legale

                                                Pariurile online sunt legale?

Cu siguranta ca si voi ca si mine v-ati pus aceasta intrebare in momentul in care ati intrat pe un site al carui obiect principal de activitate il constituie activitatea de pariuri online.
Acest aspect m-a preocupat si pe mine in ultima vreme si am accesat mai multe pagini ale unor site-uri cu informatii si am aflat ca exista in acest moment o legislatie care reglementeaza aceasta activitate. In principiu daca organizatorul detine licenta, atunci totul este legal.

Recunosc  ca eu nu sunt un impatimit al pariurilor, dar nici nu pot sa zic ca nu imi place si ca nu particip, doar ca nu se intampla atat de des. Si, nu pentru ca nu imi place sa castig, ci pentru ca timpul este important pentru mine.

Am complectat din cand in cand, in online biletul zilei si-a trebuit sa astept cam multicel…un castig mai maricel. Acolo am auzit si diverse sfaturi. Este drept, ca multi s-au reprofilat pe casele de pariuri din online. Pe site-ul ponturi-bune.ro am citit prima data despre noua legislatie si, de aici a pornit acest articol.

Motivele pentru care eu aleg sa pariez pe site-ul cu pricina, ar fi diverse:

legalitatea, comoditatea, bonusurile, dar si lipsa de fum de tigara pe care o intalnesti la mai toate caselor de pariuri din oras. Foarte important sunt nefumator.

Acum, legat de noua legislatie, vrea sa va mai spun cate ceva:

In primul rand, de la 1 iulie, celor care le place sa parieze in online au scapat de teama de a fi amendati sau chiar trimisi in judecata, deoarece s-a modificat legea si vechea reglementare cu amenzi de pâna la 50.000 de lei sau pedeapsa de doi ani de inchisoare, a fost anulata.

In al doilea rand, impozitele datorate statului din ce m-am informat eu rezulta ca daca intr-un an ai facut retrageri la casele de pariuri, poker sau la casino sub 15.000 de euro impozitul este de 1% pentru toata suma.
Daca suma trece de 15000 de euro intr-un an se plateste un impozit de 16%, iar atunci cand castigul trece de 100.000 de euro impozitul este de 25%.
Aceste impozite se refera doar la retragerile efectuate, nu si la banii pe care ii detine un jucator in contul casei de pariuri la un moment dat.

Va fac precizarea ca Noul Cod Fiscal, nu l-am citit si, daca vreunul dintre voi are informatii proaspete, va rog sa-mi lasati un comentariu scurt.

In incheiere va invit sa va aruncati un ochi pe pagina cu ponturi pariuri a site-ului ponturi-bune.ro

Advertisements

4 thoughts on “Pariuri online legale

  1. I.Venituri din premii a) venit neimp.art.42 lit.t) si lit.u). b) suma neimp.600 lei/fiecare premiu c) 16% in caz venit.net sub forma de premiu; II. Jocuri de noroc 25% asupra venitului net din jocuri de noroc. Suma neimpozabila de 600 lei pentru castigurile din jocuri de noroc de la acelasi organizator sau platitor intr-o singura zi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s