Oameni care sufera

Sunt oameni care sufera si vor continua sa faca asta pentru ca nu accepta faptul ca doar ei sunt singurii responsabili de persoana si de viata lor. Cauta vinovati in exterior, plaseaza responsabilitatea altora si asteapta solutiile magice de la altii.

Sunt oameni care sufera si vor continua sa faca asta ca sa nu-i supere pe cei din jur care au asteptari in ceea ce-i priveste. Mama, sotul/sotia, prietenii s.a.m.d. le controleaza si le directioneaza viata in functie de asteptarile si nevoile lor egoiste, iar ei nu fac nimic ca sa depaseasca suferinta deoarece asta ar insemna sa-i “dez-amageasca” pe cei din jur.

Nimeni nu poate sa faca nimic pentru acesti oameni. Nimic nu se schimba in viata ta atat timp cat nu-ti asumi 100% responsabilitatea asupra vietii tale si nu constientizezi faptul ca tu nu ai venit pe lume ca sa detii un rol secundar in viata altora, ci ca sa fii personajul principal din scenariul pe care tu insuti il scrii si il regizezi.

Nu renunta la fericirea ta proprie pentru altii si nici nu le cere lor sa renunte la viata lor ca sa-ti corespunda asteptarilor si nevoilor tale egoiste. Tu ai calea ta si ei pe a lor, iar daca va intalniti si drumurile voastre coincid este minunat. Daca nu, nu se poate face nimic. Nu fii egoist cerandu-le altora sa se sacrifice pentru tine si nici nu te lasa prins in capcana de a te simti responsabil pentru fericirea altor oameni.

Urmeaza-ti calea catre propria ta fericire si permite-le si celorlalti sa faca asta, deoarece fericirea ta depinde doar de tine si nu de masura in care le ceri altora sa se sacrifice pentru “binele” tau.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s