Panourile solare. Energia regenerabila

Panourile solare, sunt de fapt o sursa alternativa care genereaza energie atat de necesara si, indispensabila. Desi o investitie in acest tip de producere a energiei este la inceput destul de mare, acestea se spune ca ar fi viitorul.
Folosirea unor panouri solare, pentru a genera apa calda, in primul rand aduc valoarea unui buget pe termen mediu si lung, si, in al doilea rand este benefica pentru mediu.
Se stie de mult capacitatea panourile solare de a capta si transforma energia solara in electricitate si de asemenea, usurinta cu care pot fi folosite la incalzirea apei.
In ultima vreme tot mai multe investitii de acest gen au aparut si s-au dezvoltat in Romania. Fiecare tip de energie regenerabila are un cost diferit de investitie, in functie de capacitatea proiectata, de materialele din care sunt fabricate si, nu in ultimul rand de firma care le produce.
Rentabilitatea unei asemenea investitii a fost demonstrata in timp, chiar daca la inceput investitia e una mare, deoarece intretinerea lor este una extrem de scazuta. Iar, in cazul unor componenete garantia este una pe termen lung.
Din punct de vedere investitional o asemenea lucrare poate fi amortizata in maxim 4 ani, deoarece dupa montarea lor, cheltuielile in unele luni ale anului (si, ma gandesc strict la aceasta zona a Europei, din care face parte si Romania, a carei clima este temperat continental) sunt aproape de zero.
Panourile solare sunt de 2 tipuri: panouri solare presurizate si panouri solare nepresurizate. Acestea din urma, fiind functionale in perioada martie- noiembrie, dar in acelasi timp, acest incalzitor solar pentru apa este cea mai simpla solutie, sigura si ieftina pentru a obtine energie termica de la soare.

Asadar, cand se realizeaza o investitie de acest gen sunt luate in calcul toate situatiile ce pot interveni…

In concluzie: energia regenereabila, denumita si energia verde, este energia viitorului! Chiar daca la inceput investitia poate parea una destul de mare, in timp benefiicile sunt importante si constante.

Din blogosfera romaneasca, chiar daca azi e inca o zi innorata, va doresc s-aveti o zi minunata!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s