Studiourile de videochat din Romania

Studiourile de videochat de la noi, din Romania (vezi: Charm studios) au luat in ultima perioada un mare avant. Desigur ca cele mai multe se afla in capitala, dar nici provincia nu duce lipsa de asemenea facilitati. In timp ce scriu acest articol imi vine in minte o chestie, care este legata de legalitatea acestor studiouri. Sunt legale acestea?
In fapt si din punct de vedere al autoritatilor statului roman totul este conform legi. Fetele (dar si baietii, pentru ca in unele cazuri sunt si baieti) detin contracte care sunt recunoscute de catre ministerul muncii. Asadar, sunt angajati legal, cu vechime in munca si toate chestiile ce decurg dintr-un contract de munca. E adevarat, ca nu pot sa nu am si- o curiozitate personala: fetele astea frumoase foc vor lucra si dupa 40 de ani. O fi vreo limita de varsta? Ce vor face ele? Dar, sa trec peste asta…

Cineva, in urma cu ceva vreme ma intreba pe mine, daca este normal ca aceste studiouri de videochat sa fie legale. Atunci. pe moment nu am avut un raspuns! Acum, vizitand site-ul celor de la Charm Studios am un un raspuns: desigur ca e normal ca acestea sa fie legale! Chiar daca, parerile sunt impartite.Aici, cand exista parerei impartite pentru unii, isi face aparitia normele morale sau mai bine spus, acele norme religioase… Fiecare are argumente pro sau contra . Discutand clar si in fapt, eu stiu ca ele sunt legale in acest moment.

Tot persoana de care v-am pomenit, ma intreba: care e oferta acestor studiouri? Sa nu credeti ca pe siteul respectiv am intrat asa la intamplare, ci la recomandarea altui amic, plus curiozitatea de a afla cu se se ocupa un astfel de studio. Lucrul care mi-a atras mie personal atentia, cel mai mult, e rubrica de servicii si de preturi. Plus terapia!  Aha, mi-am zis, deci aceste studiouri ar pute salva si viata unui cuplu (desigur, cu asta se lauda).
Acum, ma credeti ca nu v-as putea spune, exact ce se intampla acolo. Nu am cont intr-un asemenea loc si nici prieteni nu am sau n-am cunostinta sa aiba (si, daca ar avea, sa-mi fi spus, nu cred).
Sunt unele studiouri care par la prima vedere mult mai serioase decat altele care sunt mai putin serioase. Unele din ele sunt in regula si functioneaza legal, de aceea au si site de prezentare, altele functioneaza la limita legalitatii. Acesta e un lucru pe care il stiu. De fapt e ca in orice domeniu de activitate din Romania.  Pai, avem paine produsa legal si avem paine produsa la negru…asta-i cel mai simplu exemplu care mi-a venit acum in minte si il stiti cu toti…
Mai vreau sa va zic ca mai stiu ceva: nu trebuie sa riscati nimic (in ceea ce priveste legalitatea) daca va hotarati sa vizitati un astfel de site, de studio, “mergeti” intr-unul legal, iar cel amintit de mine mai sus, e LEGAL.

Nu de-alta, dar daca este legal sunteti absolviti de orice vina. Nu sunteti obligati sa verificati actele, dar e mai bine asa…vizitati mai intai site-ul, asta poate fi un indiciu ca acel studiou nu desfasoara o activitate la negru si apoi facet cont.
Mai vreau sa va zic ca mai stiu ceva: nu trebuie sa riscati nimic (in ceea ce priveste legalitatea) daca va hotarati sa vizitati un astfel de site.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s