Oameni care iti dau energie

Vorbind la modul cel mai general, exista doua categorii de oameni in aceasta lume: oameni care iti dau energie si pofta de viata si oameni care iti iau energia si iti taie elanul vital.

Cei din prima categorie sunt acei oameni care sunt pozitivi, optimisti, calmi, ambitiosi, determinati, pasionati, curajosi, echilibrati emotional, care zambesc chiar si printre lacrimi deoarece stiu ca totul trece si au incredere in ei insisi ca vor rezolva orice problema intalnesc, care te incurajeaza cand tu treci prin perioade dificile, care stiu sa se distreze, care se respecta pe sine si pe ceilalti, care isi doresc mult si te fac si pe tine sa-ti doresti din ce in ce mai mult de la tine insuti si de la viata.

Apoi, exista oamenii care parca fac un scop in sine din a suferi, a se simti rau si de a le distruge si altora bucuria. Ei sunt acei oameni care sunt mai mereu nemultumiti, frustrati, invidiosi, pesimisti, barfitori, furiosi, agresivi, conflictuali, tristi, depresivi, rautaciosi, cei care pozeaza in victime (atunci cand nu aleg sa fie “calai”), cei care isi hranesc fricile, cei care te descurajeaza si te trag in jos spunandu-ti ca este imposibil sa reusesti, ca nu se poate, “sa stai in banca ta”, cei care se bucura in secret de necazul altuia pentru ca asta le arata ca nu sunt singurii care se simt mizerabil, s.a.m.d.

Stii care este diferenta dintre cele doua categorii? 

Raspunsul este simplu – totul este o chestiune de alegere, de atitudine in ceea ce priveste gandurile pe care alegi sa le hranesti, de felul in care te raportezi la tine insuti, la ceilalti si la viata in ansamblul sau.

Orice om are de facut aceasta alegere: fie isi face viata mizerabila cu ajutorul gandurilor, cuvintelor si actiunilor sale, fie decide ca este un invingator in fata vietii si adopta o atitudine in consecinta.

Si DA, oricine poate sa fie un om frumos si sa traiasca frumos. Nu exista niciun motiv pentru care sa faci parte din a doua categorie, decat daca tu alegi sa-ti gasesti scuze si justificari care sa-ti sustina acest fel de a fi.

Toti oamenii trec prin greutati si probleme, toti oamenii sunt confruntati cu situatii neplacute, insa unii decid ca vor sa le depaseasca, iar altii decid sa se lase definiti de neajunsurile din vietile lor.

Foloseste-ti puterea interioara si fii o forta a binelui pe acest pamant!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s