Cum devin oamenii rai?

 

Ma intreb de multe ori (retoric evident), cum de oamenii pot deveni atat de rai incat sa distruga tot ce pot si le este la indemana?

Am invatat, de la viata, ca un om care face rau, a avut parte de rau si acum il da mai departe pentru ca doar asta stie si doar asta a vazut. Insa nu cred in totalitate in acest lucru pentru ca sunt alti oameni pe care duritatea cu care s-a purtat viata cu ei, i-a transformat in monumente de bunatate si intelepciune. Unii au constiinta si liber arbitru si altii nu?

Sunt parinti care isi abuzeaza copiii fizic, psihic si sexual. In fiecare zi. Sunt oameni care lovesc, maltrateaza, tortureaza, chiar ucid, pe cei lipsiti de aparare (copii, animale, femei).

Sunt oameni atat de cruzi incat se bucura de suferinta altora, astfel incat le-o provoaca. Tortura psihica si fizica.
Un om care simte placere provocand suferinta altor fiinte, care nu simte nicio remuscare, nu are nicio mustrare de constiinta, nu este “om”. Insa nu este nici animal pentru ca nu le face cinste aceasta comparatie animalelor.

Si, daca tot vorbim de animale… omul este singura fiinta care ucide din placere, nu din nevoia de a se hrani cum o fac animalele.
Omul este cea mai cruda vietuitoare de pe pamant, cea mai agresiva si cea mai rea.

Acesti oameni nu mai pot fi “reparati”. Ei sunt atat de profund viciati incat trezirea “umanitatii” din ei nu este posibila. Iar “lumina si iubirea” nu functioneaza pentru ca ei nu au canale deschise catre a le accepta.

Esti OM atunci cand, indiferent de greutatile prin care ai trecut, indiferent de loviturile pe care le-ai primit de la viata cand nu te puteai apara, ti-ai dezvoltat o constiinta de sine si nu faci altora ceea ce nici tie nu-ti place.

Esti OM cand nu faci rau, nici cu vorba, nici cu gandul, nici cu fapta, doar pentru ca poti sau ai fiinte neajutorate la indemana pe care poti le torturezi dupa bunul tau plac.

Esti OM cand protejezi, cand ajuti si construiesti, nu cand torturezi, abuzezi sau distrug

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s