Fiecare cu cel doare

Fiecare cu cel doare…ca doar, nu se va duce omul la doctor sa-i spuna ca-l doare piciorul, cand, de fapt, pe el il doare burta!
Asta o stie fiecare, chiar si cel care matura calea celui care se crede mai istet, stie ca…gunoiul se arunca!
Boala secolului, secera aproape tot cei sta in cale, si nu iarta nici pe cel avut si nici pe cel lipsit..!
Fiecare are ceva de comentat…Fiecare are ceva de adaugat…Fiecare are ceva de spus impotriva celuilalt…Fiecare se crede putin mai nevinovat decat semenul sau…Hmm..Ceea ce este mult mai ciudat, tot ei/ele vorbesc despre dragoste, iubire, respect, virtute, s.a.m.d..
-Cum se poate explica un astfel de comportament? Pe de o parte barfesti , iar pe cealalta parte vorbesti despre dragoste si ajutor reciproc …!!Aci este vorba despre o boala rara, careia nu i s-a gasit inca, un termen ”medical”, si nici nu cred ca i se va gasi prea curand deoarece si doctori’ile sunt in aceasi oala cu multimea, singura diferenta este ca acestia au intaietate la ”cazan”…aleg cei ”gros” iar ce ramane va fi hrana celui mai din urma… hmm…Multumesc Bunului Dumnezeu ca nu mi-a facut parte de ei/ele si doctoriile omului..
Batranii spuneau, ca: ”Nemultumitului ii ia Dumnezeu darul!”…Omul zilelor noastre, daca are o suta-vrea doua sute, daca are doua sute-vrea patru sute…daca are patru-vrea opt, ajunge la opt-vrea 16…si tot asa: Nemultumirea creste vazand cu ochii, iar omul nostru trebuie sa arunce nemultumirea in spinarea cuiva, ca altfel, va exploda din cauza tensiunilor care-i agita inima si creierul!!

Cel putin eu, nu am intilnit un singur om care sa multumesca lui Dumnezeu, pentru fiecare clipa din viata sa si apoi sa spuna: -Tot ceea ce am, este Tot ceea ce merit, iar pentru asta, voi multumii Bunului Dumnezeu, clipa de clipa, atata timp cat voi fi in viata!

Marii Intelepti Tanaimii ne spun asa: Acela care are paine pe masa lui azi, dar se intreaba ce va manca maine, acest om nu are incredere in Dumnezeu, si nici nu se poate numi un om credincios.

Cata dreptate aveau acesti oameni drepti…De unde stiu asta? Hmm..daca esti putin mai liber la etajul superior iti vei da seama ca sunt multi care au murit asta noapte si nu numai ca au ramas frigiderele pline cu mancare, dar au ramas in urma lor sI tot ceea ce au agonisit printr-o munca istovitoare…Logica in  ”carne si oase”, exact ca si Buna ziua sau Noapte buna! Acest fapt ar trebui sa destepte pe fiecare om, dar din pacate, lucrurile stau tocmai invers!

”Spune cu cine te insotesti, ca sa iti spun cine esti!”..Daca ai fi fost preocupat de tot ceea ce se petrece in jur, in primul rand ai fi vorbit despre educatie si moralitate..dar sa nu uitam ca, fiecare este preocupat de ceea ce-l doare!

Hai, s-aveti o zi de vineri a lunii Mai, placuta si utila!

PS. Sa nu uitam sa-i multumim LUI pentru ceea ce avem azi, atat poate ca meritam!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s