Guvernul n-are bani pentru copii dotati

Școala românească produce elevi talentați, capabili și tenace de care trebuie să fim mândri. Mai ales atunci când acești elevi reprezintă România la o competiție internațională organizată de NASA și Agenția Spațială Europeană.

Am înțeles că Guvernul român nu finanțează astfel de proiecte, ceea ce este, în opinia mea, absolut greșit, pentru că vorbim despre o competiție care poate aduce un capital de imagine greu de cuantificat României.

Totuși, sunt sigură că elevii români vor ajunge în Belgia luna viitoare, unde vor câștiga cea mai mare competiție de astronomie pentru liceeni! Succes!

“Şapte elevi de la Liceul Tudor Vianu din Bucureşti au muncit câteva săptămâni ca să ajungă în finala competiţiei Zero Robotics, organizată de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, alături de renumita universitate americană MIT. Doi dintre reprezentanţii României sunt Bogdan şi Livia, ambii în clasa a X-a şi olimpici internaţionali la informatică. Codul scris de ei pentru acest concurs controlează viteza, rotaţia şi direcţia unor sateliţi.”

sursa:Digi24.ro

 

Advertisements

3 thoughts on “Guvernul n-are bani pentru copii dotati

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s