Salina Ocnele Mari a fost oficial redeschisa

Salina Ocnele Mari a fost oficial redeschisa de luni, 4 Ianuarie 2016, dupa ce in urma cu aproximativ o luna si jumătate sistase activitatea turistia, pentru a fi reevaluat planul pe linie de situatii de urgenta. Decizia a fusese luata de conducerea parcului minier dupa tragedia din noaptea neagra a lunii octombrie, din Clubul Colectiv.

 

“Deși am avut program limitat de sărbători pentru cei care au petrecut aici Revelionul și Crăciunul, începând de azi, Salina este oficial redeschisă cu program normal. A avut loc o reevaluare pe linia ISU și s-a ajuns la concluzia că riscurile sunt nule de producere a accidentelor. Această veste a fost minunată pentru că altfel pierdeam poate cel mai atractiv obiectiv pentru turiști din stațiunea noastră. Toată lumea, când vine la Ocne, întreabă de salină, fiind cunoscută drept una din cele mai frumoase din țară. Aici avem de toate, de la terapie, spații de joacă, terenuri multifuncționale de sport, cinema, lăcaș de cult, este un oraș subteran”, a declarat ieri, pentru Agerpres, primarul din Ocnele Mari, Petre Iordache.

Salina Ocnele Mari este una din cele mai cautate atractii turistice din judetul Vâlcea, situat in Ocnele Mari, la aproximativ 3 km de municipiul Râmnicu Vâlcea. Inaugurarea s=a facut in anul 2010, fiind unul din obiectivele care au relansat turismul pentru statiunea balneara Ocnele Mari. Este amenajata la o adancime de 226 de metri fata de nivelul marii si dispune de un muzeu, o biserica, un restaurant, baruri, magazine de suveniruri, un teren de fotbal, unul de tenis, unul de baschet, o masa de biliard, dar si de locuri de joaca pentru cei mai mici vizitatori, copii…

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s