OMV a batut palma cu Gazprom

O pepita de 6 kg a oprit înaintarea forezei în roca subacvatică a platoului continental al Munților Hercinici.
-Da se vorbeste de aur aici : Nu petrol sau gaze naturale !

– Altan Orda? Zolotaia Orda („hoarda de aur”), o imensă tabără de corturi pe care Batu Han a plasat-o pe malul fluviului Volga pentru a marca locația viitoarei sale capitale.

Da , este adevarat 500 MILIOANE tone de aur se află ascunse sub aluviunile deversate de bratul sf.Gheoghe al Dunării, în Marea Neagră.
…de curănd platforma de foraj marin Gloria și-a înfipt foreza intr-un filon de aur … da ai citit bine, aur pur !
O pepita de 6 kg a oprit înaintarea forezei în roca subacvatică a platoului continental al Munților Hercinici.
La aproape patru decenii de la finalizarea ei, prima platformă construită în România – Gloria – operează încă pentru Petrom. Din păcate, celelalte şase construite până la Revoluţie operează pentru companii străine. Vă propun să vă reamintiţi de patformele petroliere româneşti construite la Galaţi. Primele dintre ele au fost construite în urmă mai bine de patru decenii, însă lumea a uitat de importanţa acestora în primul rând pentru că toate au fost înstrăinate unor companii din alte ţări.

-Te-ai prins de ”MIȘCARE , băi Românule ?

Grupul austriac OMV a “batut palma de principiu” cu gigantul rus Gazprom, la sfarsitul anului trecut, pentru un schimb de active, care implica Romania au declarat pentru HotNews.ro mai multe surse importante din domeniul petrolier. OMV ar urma sa primeasca acces la explorarea si exploatarea unor zacaminte foarte mari in Siberia. In schimb, Gazprom ar urma sa preia rafinaria Petrobrazi de la Ploiesti, detinuta de OMV Petrom si benzinarii din Bulgaria. Rusii ar mai solicita, in cadrul acestui aranjament, sa devina parteneri in proiectele pe care OMV le dezvolta impreuna cu americanii de la ExxonMobil. OMV Petrom si ExxonMobil detin licente de explorare si exploatare in Marea Neagra, pe teritoriul Romaniei.
Companiile Lukoil, PanAtlantic si Romgaz au descoperit pe platforma continentala a Romaniei un zacamant important de gaze, a transmis miercuri Bursei de Valori oficialii Romgaz. In comunicatul transmis Bursei, se mai arata ca suprafata zacamantului poate atinge 39 km patrati iar rezervele, care urmeaza a fi confirmate de forajul de evaluare, pot depasi 30 miliarde metri cubi de gaze naturale. “In luna octombrie 2015 au fost finalizate lucrarile la sonda de explorare LIRA 1X, lucrari care au dus la descoperirea unui important zacamant de gaze, situat in sectorul romanesc al Marii Negre, din cadrul Perimetrului EX30 Trident”, se mai arata in comunicat.

2 Comments

  1. Băsescu este “arhitectul” colonizării Romaniei! Suntem un popor de sclavi datorită lui! Cine a semnat acordurile criminale cu Banca Mondială? (prin care ne-am angajat să cedăm pachetul majoritar de acţiuni ale companiilor naţionale strategice, străinilor şi să liberalizăm preţurile la utilităţi care au falimentat economia naţională).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s