Trăiește visul

Am vazut recent un film despre un om care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii visând despre ce i-ar fi placut sa faca si de fapt, în tot acest timp, nu facea nimic. In cele din urma, a fost nevoit sa treaca la fapte. Traiste visul! Este o poveste veche de sute de ani spusa în feluri diferite. Se pare ca iubim astfel de povesti, numai ca, în realitate, noi suntem aceia care privim cum viata trece pe langa noi, in timp ce stam pe margine. Bineînteles ca oricat am lupta si oricate eforturi am depune, doar putini sunt invingatori. Cei mai multi dintre noi nu vom scrie niciodata romanul la care visam. Adevaratii eroi sunt rari si numai o parte dintre noi ajungem atleti cunoscuti sau celebritati. Ca rezultat, avem tendinta de a ne multumim cu rutina si cu o carare a vietii care nu are prea mult sens pentru noi.

Desi, Dumnezeu nu ne-a ales pe mine si pe voi pentru ceea ce lumea ar considera „maretie”, eu cred ca Dumnezeu ne-a chemat la ceea ce El defineste drept „maretie”. Oamenii lui Dumnezeu nu au fost niciodata oameni ale caror vieti nu au avut sens. Acesta este motivul pentru care Cuvântul lui Dumnezeu ne numește: „sfinti”, „alesi ai lui Dumnezeu”, „preoti”, „biruitori” și „fii ai celui Preaînalt”.

Cand ne gandim la oameni mareți din Scriptura avem tendinta de a ne gandi la Moise care a condus Exodul, la Iosua care a cucerit tinutul Canaanului, la David care a condus poporul Israel, sau la Pavel care a raspandit evanghelia in lumea pe atunci cunoscuta. Cand Dumnezeu enumera oameni mareti, El aminteste de oameni precum Abel care doar a adus o jertfa de dragoste, Isaac care a sapat fantani, Miriam care a vegheat un cosulet ce plutea pe Nil, Andrei care si-a adus prietenii la Isus, Maria care a ascultat si Marta care a slujit.

Ce au în comun oamenii mareti ai lui Dumnezeu? Fiecare au facut ceea ce el sau ea au putut pentru a implini o nevoie, pentru a ajuta, pentru a sluji. In timp ce altii poate ca visau la ceea ce le-ar fi placut sa faca, oamenii adevarati erau prea ocupati implinind voia lui Dumnezeu pentru a mai avea timp sa viseze. Daca faceti o lista a oamenilor lui Dumnezeu din Scriptura, poate ca nu veti avea pe ea oameni care sa fie subiectul stirilor de la ora 5, dar, ceea ce este important este ca ei sunt pe lista lui Dumnezeu: femei care coseau, prieteni care isi carau prietenul, un tanar care avea cu sine pranzul, chiar si o femeie care a spalat picioare cu lacrimile ei.

Sa visezi este un lucru bun. Visuri despre rasplata cereasca, visuri despre posibilitatile de aici, de pe pamant – sunt vise frumoase. Treziti-va! Ridicati-va! Incepeti sa lucrati! Maretia nu se rezuma numai la visuri. Maretia inseamna acțiune, lucrari si fapte. Anul acesta, opriti-va din a visa doar la ceea ce ar putea sa fie. Anul acesta traiti-va viata asa cum ar trebui sa fie. Nu ma astept in acest an sa inventez o masina sau sa gasesc leacul unei boli incurabile. Nici voi nu veti putea. Dar, in anul acesta, provocati-va sa traiti o viata care aduce slava lui Dumnezeu. Fiti acea persoana care incurajeaza, care ajuta, care slujeste, care asculta, fiti acea persoana a carei viata umbla pe cale credintei, a nadejdei si a dragostei.

Un vechi sef de-al meu spunea angajatilora sai: „La slujba aceasta, fa ceva! Poate ca vei gresi, poate ca vei face un lucru bun, dar nu sta pur și simplu sa te uiti! FA CEVA!”.
Observati semnul biruintei: UMBLAREA. Cu alte cuvinte, maretia se gaseste in actiune

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s