Gelozia

Gelozia este o traire care izvoraste din nesiguranta ta, din dorinta ta de control sau este o proiectie a propriei tale tendinte catre infidelitate.

Atunci cand tu ai o incredere in sine ridicata si o stima de sine pe masura, nu te temi de nicio „concurenta”. Stii ca tu esti o fiinta umana valoroasa, iar daca partenerul tau doreste sa fie cu tine, o va face pentru ceea ce reprezinti tu pentru el si nu isi va dori pe altcineva tocmai pentru tu esti un om extraordinar.

Controlul intr-o relatie duce la sufocare. Daca tu crezi ca poti sa faci pe cineva sa te iubeasca sau sa tii pe cineva langa tine prin inducerea de frica si teama de reactiile tale negative, te inseli. Cu cat mai mare este controlul, cu atat mai mult isi va dori persoana de langa tine sa fie libera, astfel ca s-ar putea sa obtii exact acel lucru de care te temi cel mai tare.

Un alt motiv pentru ca unii oameni isi manifesta gelozia este ca ei isi constientizeaza propriile tendinte catre infidelitate sau poate chiar sunt infideli. Stiind ce gandesc sau ce fac ei insisi, isi imagineaza ca si partenerul poate sa gandeasca sau sa faca ceea ce fac ei. Proiectam asupra altora ceea ce este in interiorul nostru si ii suspectam ca sunt la fel ca noi.

In concluzie, gelozia nu apartine unui om sigur pe el, asumat si vertical. Daca simti gelozie, inseamna ca inca mai ai de lucrat cu tine insuti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s