Relatiile pe care le accepti

Relatiile pe care le accepti in viata ta, atat cea de cuplu cat si cele de prietenie, reflecta relatia pe care o ai cu tine insuti.

O relatie de cuplu in care nu esti respectat, in care partenerul te abuzeaza, te minte, te tradeaza, te jigneste, te ignora, te desconsidera sau te maltrateaza, este un indicator al felului in care tu te raportezi la tine insuti. Daca ai avea respect de sine si pretuire de sine, nu ai accepta sub nicio forma o relatie toxica.

Credinta ca daca stai si induri, ca trebuie sa faci compromisuri sau sacrificii doar ca sa ai o relatie, este o autoflagelare – un abuz la care iti supui fiinta. Si felul in care te raportezi la tine insuti este modalitatea in care o vor face si ceilalti.

Solutia nu este sa te straduiesti sau sa speri ca partenerul tau se va schimba candva, ci sa cauti tu sa te vindeci, sa devii o persoana verticala si demna, care se iubeste atat de mult pe sine incat nu accepta in viata sa persoane care se poarta cu ea altfel decat merita.

Iar cand tu vei fi intr-o relatia pozitiva cu tine insuti, nu ai cum sa mai accepti in jurul tau oameni toxici – nici ca partener de viata si nici ca prieteni.

1 Comment

  1. Interesant este ca mereu gasim beneficii în relația toxica, din cauza aceasta este foarte greu sa te desprinzi si sa iti regasesti stima de sine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s