Tipologia comunitatii si satului romanesc.

In comunitatile traditionale romanesti exista pana acum ceva timp (pana in secolul 19) un respect reciproc intre membrii comunitatii. Copiii isi stimau parintii si nu ieseau din cuvantul lor, mirenii respectau preotii de la tara, care aveau un cuvant greu in cadrul comunitatii (ca si invatatorul), barbatii isi respectau sotiile, nu erau adulteri si libertini ca azi, femeile aveau grija caminului si se ocupau de cresterea si educatia copiilor.

Violurile, adulterul, betiile, hotiile, crimele, erau condamnate de comunitate, iar acela care comitea asa ceva, devenea un stigmatizat in comunitate. Influentele din vest (pe care tot felul de mutanti il numesc civilizat) au schimbat tipologia comunitatii si satului romanesc. Ceea ce altatdata erau lucruri rusinoase, grave, azi au devenit ceva banal si sunt acceptate fara nicio reticenta, de un homo modernus depravat si vicios.

Matricea umana a fost alterata si Dumnezeu va interveni la un moment dat sa indrepte lucrurile, toate stricaciunile, ca doar este Creatorul Vietii, al oamenilor, al tuturor. Nu pot niste degenerati sa recreeze o lume creata, zic nu pot niste degenerati sa recreeze o lume, aducand-o la nivelul lor, la starea lor vicioasa si depravata, voind a o universaliza sau ma rog- a o globaliza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s