Gripa aviara n-ar fi existat

Cred ca daca lumea ar fi fost condusa de bunica, matusa si mama mea, criza alimentara mondiala n-ar mai fi amenintat planeta, fiindca ar fi gatit bunica oale pantagruelice de supa de pui cu galuste si patrunjel.

Gripa aviara n-ar fi existat, pentru ca ar fi avut mama grija sa indoape pasarile cu paracetamol, asa cum facea cu mine in copilarie, iar copiii n-ar fi umblat niciodata dezbracati, pentru ca le-ar fi croit matusa mea haine, la fel cum imi croia mie cand aveam dimensiunile papusilor.

Dincolo de proiectiile noastre ideale si de reprezentarea subiectiva legata de rolul femeii in societate, nu cred ca avem nevoie de “cote impuse”. “Discriminarea pozitiva” a femeii in politica, nu e dominanta unei societati consolidate. Si aici, ca si in alte domenii, Romania are nevoie sa se vindece. Trebuie sa recunoasteam ca sunt in aceasta lume femei cu rani mult mai adanci decat in societatea romaneasca. Din pacate, grupurile infractionale organizate care au patat politica si au pagubit economia, nu le-au ocolit pe femeile din tara noastra. Dar, respectul de sine, puterea de munca, devotamentul si consecventa sunt valori pe care multe romance le-au rafinat si le-au exportat in Occident, fara se se prevaleze de vreun scut protector sau de vreo rampa de lansare predestinata.

Advertisements

2 thoughts on “Gripa aviara n-ar fi existat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s