O veste bună

Vestea bună este că starea de sănătate a copiilor afectați de o infecție “misterioasă” în Argeș a început, după mai mult de două săptămâni, să se amelioreze.

Problema este că întreg sistemul de sănătate se află într-o situație gravă în care reacția, empatia, comunicarea și transparența lasă mult de dorit. Aici cred eu că trebuie lucrat!

Subiectul bebelușilor din Argeș este reprezentativ pentru sistem, este un subiect care din păcate nu a fost tratat la nivelul de implicare pe care îl așteptam din partea autorităților. Nu cred că ar exista o prioritate mai mare a momentului decât descoperirea cauzelor îmbolnăvirii pruncilor din Argeș.

Da, medicii și-au făcut datoria. Cei mai mulți dintre copii au fost salvați. Totuși, lipsa de informații clare, lipsa de angajamente din partea ministerului ne duce cu gândul la faptul că, cel puțin la nivel administrativ, lucrurile nu au funcționat cum trebuie. Moțiunea simplă pe sănătate devine tot mai probabilă și eu cred că aceasta trebuie să atragă atenția și să marcheze foarte clar neajunsurile din sistem la ora actuală.

1 Comment

  1. Trebuie sa fie multa disciplina cind vorbim de higiena. Medgett prin spitale si observati vite inele au personalul pe degete, cite ceasuri si miineci lungi. Toate acestea sunt in focar de infectie care o purtam de la un patient la celalalt. Ba mai mult ducem acasa daca ducem hainele de serviciu sa le spalam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s