FIFA, s-a razgandit. Rapid e in Liga 1

Forul condus Gianni Infantino a trimis astăzi, în jurul prânzului, către Federaţia Română de Fotbal, către jucătorul Rhema Obed şi către clubul Rapid o adresă legată de litigiul în care anterior a decis depunctarea giuleştenilor. În documentul venit azi, FRF este anunţată că a dat termen 25 mai, dată până la care jucătorul trebuie să anunţe dacă a primit banii sau a ajuns la o altă înţelegere cu Rapid.

Informaţia nu a fost confirmată direct de federaţie, însă juristul Federaţiei Române de Fotbal a declarat pentru Digi Sport că “FRF nu riscă nicio sancţiune în prezent. Momentan aşteptăm comunicarile de la FIFA, organizaţie care ne va informa după verificările documentelor încheiate între jucător şi club dacă mai este necesară vreo depunctare”.

Precizarea este extrem de importantă dacă ţinem seama că în ultima vreme s-a speculat că FRF riscă inclusiv neparticiparea la turneul final al Euro 2016, iar cluburile din Liga 1 ar fi expulzate de cupele europene pentru că FRF nu a depunctat deja Rapidul.

După cum se ştie, pe 12 mai s-a aflat că FIFA a decis ca Rapidului să i se ia 6 puncte din cauza unei datorii către Obed. În Comitetul Executiv al FRF din 16 mai s-a decis trimiterea către FIFA a unei hârtii depuse de Rapid, în care se preciza că s-a ajuns la o înţelegere cu jucătorul care a dat clubul bucureştean în judecată pentru neonorarea unei datorii de aproape 60.000 de euro. Patronul vişiniilor, Valerii Moraru, şi directorul sportiv Dinu Gheorghe susţin că datoria către nigeriano-englez ar fi fost plătită la începutul acestei săptămâni.

Giuleştenii au învins duminică pe Academica Clinceni, 3-1, şi cu o etapă înaintea finalului de campionat au 5 puncte mai mult decît Dunărea Călăraşi şi sunt promovaţi în Liga 1 de pe locul 1 al Seriei 1 din Liga 1, dar aşteaptă o hotărâte definitivă de la Nyon.

sursa: Digisport.ro

5 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s