Handbalistul Florin Nicolae, s-a retras din activitate

18749_103950556292927_5311614_n Fostul internaţional de handbal al României originar din Ploieşti, Florin Nicolae, va începe o nouă carieră, după una de succes ca jucător. În vârstă de 35 de ani (în luna august va împlini 36 de ani), acesta a fost numit în funcţia de manager sportiv la AHC Dunărea Călăraşi, echipă la care a evoluat ca jucător în ultimele două sezoane competiţionale.

Florin Nicolae va îndeplini, totodată, şi funcţia de antrenor secund la echipa de handbal Ahc Dunarea Călăraşi, care are ca obiectiv calificarea în cupele europene pentru sezonul următor, după ce, în ediţia recent încheiată a Ligii Naţionale, s-a situat pe locul al şaptelea.
Format ca jucător la Grupul Şcolar Industrial „1 Mai” Ploieşti, evoluând pe postul de inter stânga, Florin Nicolae a făcut parte din ultima echipă ploieşteană care a câştigat titlul naţional la categoria juniori I, la finalul anilor ’90. Performanţa obţinută l-a propulsat la cea mai valoroasă echipă din ţară la acea vreme, HCM Constanţa, jucând în Liga Campionilor, după care a ajuns la campioana Elveţiei, Kadetten Schaffhausen GCZ.
Din 2008 s-a întors în România, la HCM Constanţa, iar în 2011 a evoluat sub formă de împrumut la noua echipă a Ploieştiului din Liga Naţională .
După ce a contribuit la menţinerea formaţiei ploieştene în prima ligă, odată cu schimbarea staffului tehnic al echipei, Nicolae a plecat la Dinamo şi apoi s-a transferat la AHC Dunărea Călăraşi. Florin Nicolae are în palmares şi 70 de selecţii în lotul naţional de seniori, în perioada 2003-2010.

sursa: facebook/Ahc Dunarea Calarasi

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s