Dulceata din ardei iute

Pentru 4 portii avem nevoie de:
1kg ardei iute- verde
rosu si galben
1 kg zahar
1 l de otet de 9 grade

Mod de preparare:

Fierbeti circa 20- 30 min otetul cu zahar sau pana ce acesta se leaga precum siropul de la dulceata.
Intre timp, puteti sa spalati si, sa zvantati ardeii iuti. Ii taiati rondele (daca se doreste o dulceata mai putin iute, indepertati atat semintele cat si vinisoarele ardeilor iuti, macar partial= daca nu se poate in totalitate-, apoi feliati-i. Atentie! Lucrati numai cu manusi😉.

Adaugati ardeiul feliat si fierbeti in continuare inca 20- 30 min in functie de cat de legata vreti sa fie dulceata. Si cum “siropul“ este cel mai apreciat, ar trebui sa nu exagerati cu fierberea dulcetii.
Turnati compozitia fierbinte in borcanele spalate si puneti-le rasturnate pe capac, intre paturi, pana se racesc complet.

Le puteti aseza, dupa ce se racesc, in camara. Se pastreaza foarte bine mai mult de 24 luni.
Ca sa puteti savura dulceata va trebui sa asteptati 2- 3 saptamani.

Spor la treaba!

PS 1 Se poate servi ca o garnitura la fripturi, la preparate cu carne, in general; sau ca adaos la ciorbe, sosuri, tocanite, paste, omlete, pizza, aluaturi cu umpluturi de carne si cascaval, etc;

2 Merge de minune langa varza cu carne sau la orice mancare la care de obicei adaugi ardeii clasici in otet sau saramura

.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s