Vrei o relatie armonioasa si functionala?

el-si-ea-pe-pontonLucrurile pe care un om le face impotriva vointei sale – compromisurile si sacrificiile – se transforma in frustrare sau chiar ura.

Cand faci un lucru impotriva vointei tale, de dragul unei relatii sau “ca sa fie bine” (de obicei pentru binele altcuiva) inseamna sa renunti la tine, la dorintele sau nevoile tale. Facand asta, tu ramai cu un gol interior pe care iti vei dori ca omul pentru care ai renuntat la tine sa il umple. Chiar daca asta inseamna un compromis sau un sacrificiu pentru el.

Asa se nasc conflictele intre oameni. Relatii care sunt frumoase atat timp cat niciunul nu-i cere celuilalt sa se schimbe, se transforma in teatre de razboi, in frustrari, certuri, abuzuri, reprosuri s.a.m.d. atunci cand apar cererile de renuntare la sine in favoarea celuilalt.

Ne miram ca relatiile de cuplu devin atat de toxice si disfunctionale. Ne miram ca iubirea se transforma in ura. Ne miram ca armonia dispare si apare in schimb frustrarea, suferinta si victimizarea. Oare de ce?

Cum ar fi sa iti respecti suficient partenerul de viata si sa nu-ti manifesti egoismul lasandu-l sa fie asa cum isi doreste?
Cum ar fi daca ai iubi fara sa te simti indreptatit ca in numele “iubirii” sa ii ceri sa faca compromisuri pentru tine?
Cum crezi ca s-ar transforma relatia ta daca in loc sa ii reprosezi, sa ii ceri, sa pretinzi, sa te astepti sa fie asa cum iti imaginezi tu in planurile tale egocentrice, i-ai da libertatea sa fie el insusi?

Nu ti-ar mai placea de el/ea asa? Inseamna ca nu iubesti, ci doar iti manifesti egoismul, dorinta de control si manipularea. Facand asta, sa nu te miri ca va certati atat de mult, ca relatia este doar de fatada, ca suferiti amandoi, ca te insala, ca te minte…

Vrei o relatie armonioasa si functionala? Nu mai critica, nu mai reprosa, ci iubeste si accepta. Iar daca nu poti face asta, pleaca si da-ti o noua sansa.

Advertisements

2 thoughts on “Vrei o relatie armonioasa si functionala?

  1. pai nu mai inteleg…sa ii dai libertate totala celuilalt inseamna implicit sa ii permiti sa se vada si cu alte persoane, ca asa e omul, nu poate fi monogam, zic unii. Si apoi spui ca faptul ca insala e un efect negativ al libertatii pe care i-o restrictionezi. Nu exista libertate totala in cuplu si relatii. Suna frumos in teorie , dar ,daca stai sa analizezi sunt unele aspecte care pot fi acceptate foooarte usor fara probleme ( sa priveasca emisiunea favorita in detrimentul serialului tau preferat de exemplu ) si altele care deja iti incalca tie limitele suportabilului (de exemplu genul de open relationship). INCLUSIV FAPTUL CA II dai libertate totala iti incalca tie principiile de viata frumoasa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s