Te-ai gandit vreodata ca poate tu esti problema?

Ii stresezi pe cei din jur, ai asteptari nerealiste, le ceri sa te puna pe primul plan, ii critici, le dai sfaturi necerute, te simti indreptatit sa faca compromisuri sau sacrificii pentru tine, vrei sa iti impui realitatea?

Ii idealizezi si ii pui pe un piedestal atat timp cat corespund asteptarilor si nevoilor tale, insa cand ei refuza sa iti mai faca pe plac devin “dusmanii” tai?

Faci crize de isterie sau de nervi cand nu se comporta cum vrei tu? Esti agresiv verbal sau in comportament, iar cand asta nu merge recurgi la santaj emotional (inducerea sentimentelor de vinovatie sau de rusine) si la manipulare?

Ii jignesti, ii devalorizezi, te bosumfli si te transformi intr-o victima neinteleasa si neajutorata?

Te plangi de ei si ii barfesti la oricine este dispus sa te asculte?

Si… in conditiile astea te miri ca nu ai relatii frumoase si armonioase, ca suferi din “iubire”, ca oamenii sunt “rai” cu tine?

Te-ai gandit vreodata ca poate tu esti problema?

Manifestarile si comportamentele de mai sus descriu o persoana imatura din punct de vedere psihic si dezechilibrata din punct de vedere emotional. Exista posibilitatea ca anumite trasaturi sa se inscrie in tulburarea de personalitate de tip histrionic, cu elemente din tulburarea de personalitate de tip dependent. Ori poate fi vorba despre tulburare de personalitatea narcisica sau chiar borderline.

Insa toate acestea pot fi corectate relativ facil printr-un demers psihoterapeutic care te va ajuta sa iti intaresti eul si sa iti gasesti echilibrul interior atat de necesar pentru sanatatea ta psihica, emotionala si fizica.

Nu ai de ce sa treci prin viata suferind si sa-i faci si pe altii sa sufere. Poti sa cauti sa te vindeci, iar odata cu intregirea ta, atat tu cat si relatiile tale interpersonale vor avea enorm de mult de castigat

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s