Doua domenii asemanatoare?

Doua domenii asemanatoare. Asocierea subliminala de nume pentru domenii
Ieri cautam un domeniu pentru un blog. Nu pentru mine, ci pentru un coleg. Cautam impreuna si ne gandeam… si la un moment dat am ajuns la un dezacord. Va voi da un exemplu simplu ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer in titlu.

El doreste sa creeze un website pe care sa vand diverse produse, pentru piata romaneasca. Ajung la concluzia ca eMAG.net ar fi o idee buna de domeniu, e atragator si il pot face relevant la continut (eMAG.net).
Insa el, cu profilul magazinului si ce vinde in el, va fi in concurenta directa cu eMag.ro, iar cele doua nume seamana oarecum pana la un anumit nivel. Colegul sustine ca aceasta asemanare va influenta pozitiv. Nu discut de influenta asupra motoarelor de cautare, ci asupra potentialilor clienti.

Argumentul lui e ca daca lumea te asociaza cu un magazin mai mare si serios nu are cum sa te influenteze negativ la vanzari, decat daca vrei sa creezi cumva un brand si atunci cam cazi in umbra lor, situatie in care nu e de acord ca e o idee proasta.

3 Comments

  1. Daca chiar ajungi sa construiesti un brand, te “rebranduiesti” si iti schimbi numele si o sa ai banii de publicitate sa te faci din nou cunoscut cu noul brand.
    Deocamdata monetizati sub umbra site-ului mare cum s-o putea, poate mai vin type-ins , poate mai ciugulesti pe ici pe colo pana cresteti mari, ceea ce va doriti si va doresc si eu,si apoi mai vedeti voi in ce directie o apucati.

  2. Nu e nimic liber cu “amazing”..deci cred ca era un simplu exemplu…Cel mai probabil asemanarea cu un brand renumit nu constituie un dezavantaj, atata timp cat nu reiese intentia clara de a te asocia cu acel brand..gen amazoon,com, amazonn,com,etc.. amazing.com suna chiar bine

  3. Toti invatam unii de la altii. Daca e ceva bun, de ce sa nu acceptam? Si alte popoare au luat cate ceva de la noi asa cum, in interactiunea de peste veacuri si noi am luat de la altii. Cultura si limba unui popor sunt ca niste organisme vii, mereu in miscare si transformare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s