Palatul Regelui

Bnei Heichala inseamna “fiii Palatului Regelui”, aceia care doresc sa ajunga la Palatul Regelui. Palatul Regelui este Bina.

darul, forta Creatorui, spiritualul.Fiii sunt aceia care tanjesc sa ii semene Regelui in proprietatile lor, sa devina ca El. Cuvantul pentru „Fiu” (Ben) deriva din cuvantul pentru “a intelege” (Havana). Ei tanjesc sa il inteleaga pe Rege si prin intelegerea lor sa se apropie de El si sa Il simta.

Astfel, Bnei Heichala sunt sufletele care aspira sa atinga starea de unificare cu Regele in Palatul Sau. Pentru aceasta, ei sunt pregatiti sa treaca prin intregul sistemul de corectii, sa se schimbe de la inceput pana la sfarsit – de la natura in care au fost creati la natura Regelui, dupa cum sta scris: “S-au intors fiii lui Israel la inaltimea Dumnezeului lor”. Despre aceasta canta acest cantec.

Atunci cand atingem o astfel de stare si devenim Bnei Heichala, se numeste Corectia Finala. De aceea cantam acest cantec in timpul Mincha (rugaciunea de seara) de Shabbat. Shabbat simbolizeaza urcusurile, in timpul carora toata aceasta lume se inalta la Lumea de Sus complet si atunci noi toti intram in palatul Regelui.

Astfel va fi la sfarsitul dezvoltarii intregii umanitati – Corectia Finala. Insa acestea sunt suflete care ating aceasta stare azi. Aceasta este exprimata in trei urcusuri ale Lumilor de Shabbat. Aceia care trec prin corectia individuala, care studiaza Cabala, simt trei urcusuri de Shabbat. Primul urcus – seara, la inceperea Shabbat; al doilea – ziua urmatoare, in dimineata Shabbat si al treilea, cel mai mare urcus in timpul Mincha, la sfarsitul zilei, cand Shabbat se incheie. Si apoi, in timpul celei mai elevate stari, cantam Bnei Heichala.

Cuvintele acestui cantec sunt compuse de Sfantul Ari si melodia – de catre Baal HaSulam. Din acest motiv, datorita uniunii dintre Ari si Baal HaSulam intr-o singura compozitie, noi, intrand in acest cantec, intr-adevar atingem cel mai inalt urcus pe care un Cabalist il poate experimenta inaintea Corectiei Finale generale, cand lumea intreaga se ridica in acest Palat.

Astfel, acesta este un cantec foarte elevat, ca un imn al acelui urcus. Aceasta stare, pana acum, este atinsa numai de catre cei care studiaza Cabala si mai apoi, asa cum ne-am astepta, intreaga omenire o va atinge.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s