6 beneficii ascunse ale mierii de albine. Dr Oz

1. Te energizează
Numeroase cercetări au arătat că glucoza din mierea de albine împreună cu celelalte tipuri de zahăr natural care se găsesc în compoziţia ei măresc rezistenţa şi oferă energie organismului. În loc să alegi zahărul rafinat, Dr. Oz recomandă să te bazezi cu încredere pe mierea de albine naturală.

2. Te ajută să dormi mai bine şi să fii relaxată
Zaharurile naturale din compoziţia ei asigură o creştere treptată a nivelului de insulină şi permite substanţei responsabile cu somnul (triptofan) să ajungă la creier mult mai rapid. O lingură de miere luată înainte de somn poate să îmbunătăţească mult calitatea somnului.

3. Te vei confrunta cu alergii
Dacă ai alergie de sezon, Dr. Oz recomandă să consumi zilnic câte puţină miere timp de două luni şi înainte de anotimpul care-ţi înrăutăţeşte simptomele. Explicaţia este una simplă: albinele transportă polenul responsabil cu exacerbarea simptomelor, iacesta rămâne în miere, iar acest lucru permite organismului să se obişnuiască cu această substanţă şi să nu reacţioneze agresiv.

4. Vindecă tăieturile şi juliturile
Mierea de albine are proprietăţi antibacteriene şi împiedică infectarea zonelor cu tăieturi minore şi julituri. Datorită consistenţei groase, mierea nu permite bacteriilor să pătrundă în rană. Dacă te-ai julit sau te-ai tăiat aplică puţină miere de albine şi bandajează zona afectată.

5. Exfoliază şi hidratează pielea
Mierea are proprietatea de a hidrata pielea şi părul. Iată cum o poţi folosi pentru a te înfrumuseţa:
amestecă mierea cu sare de mare sau tărăţe de ovăz pentru a obţine un exfoliant;
amestecă mierea cu ulei de măsline pentru a obţine un balsam de păr natural;
amestecă mierea cu lapte, argilă verde/roz şi 2 picături ulei esenţial de lavandă pentru a obţine o mască hidratantă pentru ten.

6. Vindecă ulcerul
Dr. Oz susţine că mierea de albine ucide bacteria Helicobacter pylori, resposabilă de dezvoltarea gastritei care dacă nu este tratată poate să conducă la ulcer.

Sursa: DR OZ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s