Ceasul, trecut si prezent

Ceasul, trecut si prezent!…ceasuri vintage de camera sau de perete.

ceas-abrahamPe la inceputuri, oamenii nu aveau idee despre multe lucruri pe care le traiau. Dar cu toate astea au reusit cumva sa se ghideze dupa natura inconjuratoare. Au inceput sa navigheze pe mari si oceane dupa pozitia stelelor, si au reusit sa masoare intr-un fel timpul. Dupa umbra, dupa soare, dupa stele! Lucrurile acestea primitive, au pus bazele primelor calendare. Apoi, treptat, treptat au aparut primele instrumente pentru masurarea timpului….mai sofisticate: clepsidra, desi comparativ cu ce avem azi, ele erau tot primitive.
Desigur, azi avem telefoane performante. Dar, un efect secundar al acestora este ca adeseori noi, adulti avem nevoie sa scoatem iphone-ul din buzunar pentru a stii cat e ora!
Multi am incetat sa mai folosim ceasurile, asternadu-ne viata pe altarul tehnologiei…Daca vezi preturile, te vei convinge ca inca se merita sa-l iei cu tine . In opinia mea un barbat care poarta un ceas la mana este mai sexy si atragator pentru o femeie decat cel care scoate dreptunghiul magic din buzunar, ori de cate ori vrea sa vada cat e ora. Dau la o parte faptul ca ceasurile sunt potrivite in orice ocazie, cu orice haine, inclusiv atunci cand faci sport, pentru ca dispun de cronometre precise.

Prin urmare, obiceiurile crsitalizate in timp, care ne-au transformat in niste robotei, trebuiesc “puse” deoparte. Zic ca ar trebui sa revenim la un mod de viata mai natural, cu respect pentru noi, pentru cei din jurul nostru si pentru mediu! Cel puțin asa suntem indeamnati de unii. Eu ma rezum doar in a va recomanda ceasuri de firma, lucrate frumos, care sa va faca mai deosebiti decat marea masa a oamenilor. Sau, doriti sa va “umpleti” buzunarele de gadgeturi trendy? Alegere, desigur e a voastra!
Daca nu v-am convins in legatura cu ceasul de mana, poate niste ceasuri vintage de camera sau de perete, le veti considera mult mai utile. O camera in care sa-si gaseasca loc un ceas, ca cel din fotografia atasata, va da o stralucire aparte incaperi respective.

4 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s