Masonii si proiectele europene

Masonii din Balcani doresc să se implice în proiectele europene
În perioada 4-6 noiembrie, Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI organizează, în colaborare cu Marea Lojă Feminină a României, Conferința Internațională “Drumul Balcanilor către Europa”, la care sunt așteptați să participe masoni din toată Europa, istorici, academicieni, dar și mulți reprezentanți ai societății civile.

În cadrul manifestării, care va avea loc la Hotelul Novotel din București, începând cu ora 10, conferențiarii români și străini vor face o scurtă trecere în revistă a istoriei țărilor din Balcani și lungul lor drum către Occident, vor fi dezbătute problemele actuale cu care se confruntă acestea și se va pune accent pe importanța unui lider regional care să acționeze ca un mediator. Totodată, vor fi aduse în discuție și alte aspecte vitale pentru țările din Balcani, precum principiile și libertățile democrației, justiția, lupta împotriva corupției și planurile de contingență.

România ar putea deveni lider în Balcani

În opinia multora, România ar putea deveni acel lider regional sau chiar european, deoarece parcurgem o perioadă de prosperitate economică și stabilitate politico-socială, în contextul în care multe țări europene încă nu au reușit să depășească perioada de criză. Cu atât mai important este rolul unui lider în Balcani cu cât Peninsula este un tampon între Europa și Orientul Mijlociu, iar fenomenul terorismului a atins cote alarmante în țările din U.E.

Cu prilejul acestei conferințe, dorim să tragem și un puternic semnal de alarmă liderilor Uniunii Europene, Consiliului Europei și NATO pentru a elabora o strategie prin care să fie prevenite vulnerabilitățile Flancului Estic, declară dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, organizatorul Conferinței “Drumul Balcanilor către Europa”.

De-a lungul activității de aproape 20 ani, Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI a organizat, printre alte activităţi de interers cultural, social, masonic şi istoric, şi variate conferinţe internaţionale sub patronajul Ministerului Culturii şi al Comisiei Europene. Dintre aceste conferințe internaționale, enumerăm “Istoria civilizațiilor și masoneriei”, “Europa de la Est la Vest” și “Societatea – între democrație și fundamentalism” etc. În ultimul deceniu și-a dedicat resursele promovării spiritualității și culturii române, în special în rândul tinerilor supradotați și ajutorării tinerelor talente, prin cursuri, concerte caritabile, expoziții și conferințe internaționale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s