Oameni pe care nu ii doresti

Sunt oameni pe care nu ii doresti de fapt in viata ta, dar pentru nu vrei sa pierzi niste avantaje sau beneficii, ii pastrezi. Iti spui ca e bine sa fie acolo ca te-ai obisnuit cu ei, ca ai nevoie de o manta de vreme rea, ca nu se stie niciodata cand te vei razgandi.

La nivel constient justifici faptul ca nu vrei sa ii scoti din viata ta pentru ca nu vrei sa le ranesti sentimentele. Insa adevarul este ca vrei doar sa te folosesti de ei, ca esti prea las sa iti asumi ce simti si sa le spui adevarul, te gandesti la ce vei pierde tu, asa ca continui cu compromisul in care traiesti.
Intr-o astfel de situatie, ambele persoane sufera. Tu suferi pentru ca stai intr-o relatie pe care nu ti-o doresti, iar uneori chiar o detesti sau o urasti. Asta inseamna dualitate, ipocrizie, lipsa de congruenta. Cealalta persoana sufera pentru ca traieste in iluzia si o amagirea pe care i le intretii. Primeste de la tine mesaje contradictorii si sigur trece printr-un conflict interior dureros. Stii si tu ca in momentul in care iti vei face curaj sau vei gasi pe altcineva care sa iti serveasca mai bine interesele, ii vei spune sa plece.
Sa fii un om vertical inseamna sa ai capacitatea sa iti asumi ce simti, ce gandesti si ce vrei de fapt. Sa fii un om integru inseamna sa nu te folosesti de alti oameni in scopurile tale egoiste, mai ales atunci cand iti displace acea persoana.
Cauta sa iti asiguri singur beneficiile pe care le ai din mentinerea unei relatii indeziderabile si elibereaza-l pe omul de care te folosesti. Astfel va avea sansa sa isi gaseasca implinirea alaturi de altcineva care chiar il place, iar tu nu vei mai trai in minciuna si compromis. In plus, si tu vei fi eliberat de o povara, iar asta te va face cu siguranta sa te simti mai bine, linistit si impacat.
sursa: Ursula Sandner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s