Vali Ghionea, săptămână de vis

În decurs de șapte zile, Vali Ghionea a obținut trei victorii fantastice, două cu naționala României și una în Liga Campionilor, alături de Wisla Plock, în fața reprezentantei Germaniei THW Kiel.

Trei victorii foarte importante pentru moral, atât pentru Vali Ghionea, cât și pentru colegii săi. De altfel, internaționalul român recunoaște că este cea mai frumoasă perioadă a carierei sale. „Chiar vorbeam cu băieții în vestiar și le ziceam că este cea mai bună săptămână din cariera mea. Sunt trei victorii mari, și cu Belarus, și cu Polonia, și cu Kiel. Am intrat din septembrie într-un ritm de meci miercuri-sâmbătă și știam că vor veni astfel de meciuri grele. De la meci la meci moralul a crescut, e normal.”, ne-a spus Vali Ghionea.

Sunt totodată trei victorii care vin în momente importante, atât pentru naționala României, cât și pentru Wisla. Dacă la lotul național nu se obținuse nicio victorie în această fază a preliminariilor Euro din 2009, Wisla se afla într-o situație dificilă în Liga Campionilor. „Erau necesare victoriile atât pentru România, cât și pentru Wisla. Eram pe locul șapte în grupa din Liga Campionilor, și acum suntem tot pe șapte, dar cu șanse mai mari la calificare. Încrederea în forțele noastre a crescut, cel puțin la lot, i-am văzut pe majoritatea băieților că au prins o mare încredere și cred că ne putem lupta cu oricine. La Plock am mai obținut astfel de victorii, băieții de aici știau că e posibil să ne batem cu orice echipă.”, a continuat extrema dreaptă de 32 de ani.

Principalul obiectiv al lui Vali Ghionea în acest sezon este legat de calificarea la Campionatul European din 2018. Următoarele meciuri ale tricolorilor vor avea loc în luna mai, decisive pentru obținerea unui loc la turneul final. „În primul rând îmi doresc calificarea la Campionatul European. Ar fi principalul meu obiectiv în acest sezon. Cu Wisla vreau să ajungem cât mai departe, pentru că e deja al patrulea an și nu ne-am apropiat deloc de Final Four.”, a concluzionat Vali Ghionea.

sursa: handbalvolei.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s