Luchi Georgescu, Vincon Vrancea

00020624f1d444cd750a3097758aa8ef-760x0-00-65

Sunt un cititor al revistei Capital. Zilnic ma informez, citind aceasta revista, despre

mersul economiei romanesti si despre investitiile pe care oamenii de afaceri romani, le fac. Despre Luchi Georgescu Vincon, am gasit cateva informatii interesante.

Luchi Georgescu Vincon Vrancea

In primul rand, trebuie sa va spun ca Luchi Georgescu, este o femei de afaceri, care detine in proprietate, compania Vincon Vrancea, una din cele mai mari companii de productie a vinului, cu afaceri ce depasesc 30 de milioane de euro.  Luchi Georgescu Vincon, povesteste despre modul in care a reusit sa reduca pierderile, care se cifrau la 40%.
Investitiile facute, odata cu preluare acestei companii, s-au realizat in utilaje, soiuri de vita-de-vie si resursele umane.
In cei peste 50 de ani, de existenta, investitiile acestea erau necesare: „Vincon era cel mai mare producător de vin şi avea patru butuci de vie în faţa birourilor. Am ajuns la circa 1.500 de hectare şi continuăm să plantăm, replantăm şi să achiziţionăm vie“, spune Luchi Georgescu.
Investitiile realizate in Vincon Vrancea s-au facut din fonduri proprii, nu s-a apelat la credite bancare, acesta fiind secretul succesului realizat de antreprenoarea Luchi Georgescu la Vincon Vrancea.

“Eu am făcut afaceri de când mă ştiu. La 5 ani am vândut bujorii din curtea bunicii”,
spune Luchi Georgescu.

Luchi Georgescu CV

Luchi Georgescu este una din cele mai influente antreprenoare din Romania. Detine o avere, estimata de Forbes, la aproximativ 40 milioane de euro.

A inceput sa faca afaceri, in domeniul comertului exterior, la inceputul anilor”90, mai apoi a infiintat fabrica de mezeluri Meda si a cumparat societatea comerciala Vincon.

In privinta societati Vincon Vrancea, Luchi Georgescu a decis ca trebuie sa aiba propriile podgorii si sa nu mai comercializeze vinul vrac.

Daca in momentul achizitiei, compania nu avea in proprietate niciun hectar de vie, acum detine 1600 de hectare cu vie pe rod si alte cateva sute cu vita de vie tanara.

La inceput, terenurile au fost luate in arenda, iar mai apoi Luchi Georgescu a decis sa le cumpere. In continuare Vincon Vrancea are in plan  achizitia de vie, dar procesul este unul pe termen lung.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s