Te plangi de jobul tau

Ce sens are sa te plangi oricui doreste sa te asculte daca tu oricum nu ai de gand sa faci nimic pentru a depasi situatia?

Ce crezi ca spune despre tine faptul ca te plangi de partenerul tau, insa continui sa stai in acea relatie?

Te plangi de jobul tau si de alte lucruri care nu sunt asa cum ti-ai dori, dar nu misti un deget ca sa faci o schimbare.

Esti o victima nedreptatita si neajutorata, care se complace intr-o situatie de teama de schimbare, de nou, din lasitate, din comoditate si lene. Asta vrei sa creada despre tine cei la care te plangi? Ok. Ai obtinut asta. Si acum ce doresti mai departe? Mila? Respect pentru capacitatea ta de a indura suferinta? O statuie? Vrei sa fii salvat? Vrei ca altii sa isi asume responsabilitatea pentru viata ta?

Din pacate, nimeni nu te poate salva de tine insuti, de alegerile si de non-alegerile tale. Nimeni nu traieste in locul tau. Nimeni nu poate sa faca in locul tau ceea ce este necesar sa faci chiar tu.

Esti o victima pasiva, demna de compasiune si de mila. Iti place sa gandeasca asta oamenii despre tine?

Victimele pot sa aiba parte de ajutor sporadic, insa nu si de respect. Lumea apartine invingatorilor, celor care strang din dinti dar depasesc cu demnitate problemele cu care se confrunta.

Respectul este oferit celor care se respecta pe ei insisi. Dar cand tu povestesti mereu despre cat de nedreptatit esti si cum oamenii sunt rai, insa tu nu te aperi si nu lupti in niciun fel, ci stai, induri si te plangi… nu te mira ca vei atrage din ce in ce mai multe intamplari pe aceeasi frecventa.

Ceea ce ai tu nevoie este sa iti accesezi puterea interioara. Sa renunti la “confortul” pe care ti-l ofera statutul de victima si sa actionezi cu determinare, demnitate, hotarare si curaj pentru a fi un invingator demn de respect si pretuire.

De putut poti, cu siguranta. Insa intrebarea este… esti dispus sa depui acest efort?

sursa: Ursula Sandner

Advertisements

One thought on “Te plangi de jobul tau

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s