Saptamana Europeana a Mobilitatii

Saptamana Europeana a Mobilitatii

Vizitand site-ul MobilityWeek.ro, am aflat si eu de aceasta initiativa lansata de Comisia Europeana: Saptamana Europeana a Mobilitatii.

13133363_608537609308945_8046232224150860701_n

Saptamana Europeana a Mobilitatii, are loc in fiecare an, in perioada 16-22 septembrie, la initiativa Comisiei Europene. In respectiva perioada se incerca gasirea de solutii la actualele probleme de mobilitate din marile orase. De asemenea, cetatenii sunt informati de alternativele de mobilitate, iar autoritatile locale sunt sprijinite sa adopte masuri sustenabile in privinta transportului in comun.

Pe scurt este vorba de o noua oportunitate prin care autoritatile locale se pot intalni pentru a discuta aspecte legate de calitatea aerului, de transportul in comun in marile orase, ambuteiajele, poluare fonica, accidentele de circulatie, etc.

14291699_663884387107600_1743796234016690439_n

Saptamana Europeana a Mobilitatii, ne ofera sansa sa meditam asupra adevaratei utilitati a strazilor din orasul nostru. Comisia Europeana are in plan, pentru mobilitatea urbana, doua obiective:

-pana in anul 2030, crearea unei logistici urbane, in marile orase, cu zero emisii;
-pana in anul 2050, eliminarea din orase, a autovehiculelor care folosesc combustibil traditional;

Transportul in comun in marile orase

Transportul in comun in marile orase, poate deveni un mijloc inteligent de mobilitatea pentru ca poate reduce ambuteiajele din marile orase europene, reduce poluare mediului si contribuie la generarea de economii. Se estimeaza ca anual economiile ar putea ajunge pana la 100 de miliarde de euro, la nivel global.

O zi fara masini, intr-un oras, are ca efect eliminarea blocajului in trafic, combustibil redus, poluare fonica redusa si o calitate superioara a aerului.

Anul trecut, campania Saptamana Europeana a Mobilitatii, s-a desfasurat sub motto-ul „Mobilitate inteligentă. Economie puternică.”

Stiu ca multi dintre voi aveti conturi pe facebook. In consecinta, va invit sa dati un like paginii de facebook a celor de la  European Mobility WeekRomania, pentru a afla noutati in materie de mobilitate urbana.

PS. Din 2002, anul lansarii, in Europa si in lume, impactul a fost unul neasteptat de mare. Masurile permanente, in privinta infrastructurii pentru reducerea traficului, au fost adoptate de multe orase.

Aceasta initiativa a Comisiei Europene, Saptamana Europeana a Mobilitatii, va continua si in anii urmatori.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s