Ai nevoie de o relatie buna cu tine insuti.

Ai nevoie de o relatie buna cu tine insuti. Ai nevoie de incredere in tine, de respect de sine, de pretuire de sine. Ai nevoie sa stii sa dai un sens vietii tale pentru ca daca nu o faci tu, se vor gasi oameni care iti vor distribui un rol secundar in visurile lor.

Cand ai o relatie pozitiva cu propria ta persoana, ai grija de tine, iti doresti ce este cel mai bine pentru tine, nu te multumesti cu putin, muncesti pentru visurile tale si iti creezi viata pe care o visezi.

 

Insa, o persoana care nu se place pe sine, care se autodevalorizeaza in dialogul sau interior, care cere putin atat de la sine cat si de la cei din jur, va avea tendinta sa devina dependenta de aprecierea, laudele si parerile altora, va trai ca sa primeasca valorizare de la altii – chiar daca asta inseamna compromisuri sau sacrificii. Cand altii nu ii dau hrana emotionala de care are nevoie, lipsa de sens va deveni si mai acuta.

In plus, un om care traieste pentru sau prin altii, este o persoana usor de manipulat prin feedback-urile celor din jur. O lauda il determina sa continuie sa faca un anumit lucru, indiferent daca nu ii place acel ceva, iar o critica il opreste, chiar daca ii facea placere sa-l faca.

Daca nu esti o persoana demna, sigura pe ea, asumata si independenta emotional, daca tu nu ai o parere buna despre tine insuti si te autodevalorizezi, aprecierea, respectul, pretuirea si iubirea nu vor veni nici de la altii. Pentru ca oamenii vor avea tendinta sa se raporteze la tine asa cum o faci si tu.

Este o fiinta umana valoroasa exact asa cum esti acum. Iar daca vrei mai multe de tine, de tine depinde: observa-ti calitatile, precum si ceea ce consideri tu acum ca sunt defecte si lucreaza la a le imbunanati. Devino omul care iti doresti sa fii, fii mandru de tine, respecta-te si pretuieste-te – iar astfel vei avea si relatiile pe care ti le doresti.

sursa: Ursula Sandner

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s