Ana are 6 ani si nevoie urgenta de tratament

58704153_10214038199169303_7470399667776258048_nPrieteni, haideti sa mai facem o minune, va rog. Ana are 6 ani si nevoie urgenta de tratament si operatie pe creier in strainatate.

“Primele simtome ca Ana are probleme au inceput undeva la mijlocul lunii martie, cand a inceput sa accuze vedere dubla. De atunci a inceput un lung sir de controale la medici , avand in vedere ca starea Anei se schimba destul de repede (afectiunile oftalmologice pareau din ce ince mai serioase). Am fost la pediatru, la neorolog, la oftalmolog, la ORL-ist si apoi la IRM. Acesta a fost momentul in care lumea noastra a inceput sa se clatine, cand am aflat ca o formatiune tumorala a fost descoperita. A urmat un CT cranian efectuat urgent si informatia ca trebuie efectuata biopsia. Totul s-a desfasurat rapid pentru ca asa ni s-a indicat ca este necesar.
Ana are o tumoare craniana rara, care i-a afectat vederea, functiile ORL. Tumoarea este extinsa si nu este operabila in acest stadiu. Tratamentul chimic este cel recomandat in prima faza, urmat de alte tratamente radio. Cazul Anei este studiat in cateva clinici specializate in afectiuni oncoligice pediatrice, dat fiind caracterul neobisnuit al tumorii.
Imi este greu sa scriu detalii medicale fara sa simt ca ceva din mine se rupe. Oricum, viata noastra e schimbata acum intr-un mod in care nu credeam ca poate exista.
Ana sufera un fiecare zi de dureri de cap, vederea ambilor ochi este afectata acum.
Dar Ana a invatat sa accepte aceste schimbari prin care trece cu o naturalete extraordinara, si-a adaptat singura activitatile pe care le mai poate face la realitatea curenta.
Este un izvor de inspiratie si energie pentru noi.
Ana este o minune pe care am primit-o si care ne arata in fiecare clipa ca viata e frumoasa mereu si ca putem gasi bucurii in orice lucru. Ana este optimista si puternica. Asteapta se revina la scoala si sa invete restul literelor pe care inca nu i le-a prezentat dna invatatoare, asteapta sa faca adunari cu 3 si 4. Ana vrea sa fi o mare pianista care va sustine concerte alaturi de tatal ei (care e un amator in domeniu, dar acum e profesorul ei). Ana vrea sa vada Londra, sa isi cumpere o rochita infoiata, sa aibe grija de animale, sa picteze.
Despre Ana as putea scrie carti intregi, despre cum invata ea lucruri, despre cum ne invata ea sa fim fericiti sau sa gasim fericirea.

Ana e bucata din sufletul nostru si este noi suntem o echipa pentru totdeauna.” – mama Anei

https://www.facebook.com/donate/830572687307627/?fundraiser_source=external_url

 

sursa: Printesa urbana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s