Aceasta reteta este preluata din ziarul Kaufland.
Pentru preparatul de azi avem nevoie de:
500 g paste+250g somon afumat+20 ml. de ulei de masline;
Pentru sosul pe care il vom realiza este nevoie de: 300 ml. de lapte+200g. de branza rasa+50 g. de faina( folosesc faina Dobrogea)+ dupa gustul fiecaruia: sare si piper;putin tarhon
Asadar, dupa ce avem ingredientele ne apucam de preparare!
1. Se pune apa cu sare intr-o oala si se lasa la foc pana ce da in clocot. Se adauga pastele si se toarna peste ele o lingura din uleiul de masline, pentru a nu se lipi, fireste. Se fierb in functie de timpul care va este recomandat pe pachetul de paste.
2. Somonul afumat il rupeti in bucatele, dupa aceea va apucati sa preparati sosul de branza…se pune untul la topit intr-o cratita. Cand acesta s-a topit, adaugati faina si amestecati la foc mic.
3. Incet adaugati laptele si mestecati in acelasi timp sa nu se faca cocoloase. Puteti folosi un tel, cand amestecati incontinuu. Se lasa sa dea in clocot in timp ce amestecam. Cand sosul o sa devina omogen, il condimentati cu sare si piper, dupa gust. Branza trebuie sa se topeasca in acest amestec.
4. Tocam cateva frunze de tarhon si le amestecam in sos.
5. Pastele le scoatem intr-o strecuratoare, lucru pe care-l stiti. Asezam pastele pe o farfurie si turnam acest sos de branza cald deasupra lor, dupa aceea adaugam somonul. Putem decora si cu cateva crengute de tarhon. Daca dorim!:)
Pofta buna, va doresc, de aici din blogosfera!
PS. Aceasta reteta mi-a iesit super:))