Grecia: Alexis Tsipras, accepta conditiile creditorilor

Premierul elen Alexis Tsipras va accepta toate conditiile impuse de creditorii internationali, asa cum au fost ele stabilite la sfarsitul saptamanii trecute, cu doar cateva schimbari minore, potrivit unei scrisori trimise de prim ministrul Greciei, marti noapte, Comisiei Europeane, FMI si Bancii Centrale Europeane, si obtinuta pe surse jurnalisti de laFinancial Times.

Stirea aceasta a aparut pe la pranz, poate si pentru a mai calma spiritele incinse al grecilor. De azi dimineata haosul pare sa fi pus stapanire pe capitala Greciei. La bancomate cozile sunt din ce in ce mai mari, cu toate ca nu se pot scoate decat 60 de euro de persoana, oamenii acceseaza bancomatele de mai multe ori in speranta ca vor reusi sa-si scoata salariile sau pensiile.

Stirea care a inceput sa circule la amiza in mediul online spune ca:

“Premierul elen Alexis Tsipras va accepta toate condiţiile impuse de creditorii internaţionali, aşa cum au fost ele stabilite la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit unei scrisori trimise de primul ministru al Greciei, marţi noapte, către Comisia Europeană, FMI şi Banca Centrală Europeană”.

Ramane de vazut ce se va intampla, cert este ca pe zi ce trece, Grecia se afunda intr-o criza din care cu greu se va iesi. Masurile de redresare fiind extrem de dure si vin dupa anii lungi de criza economica si instabilitate politica.

De vazut si reactia populatiei, care se mainfesta foarte dur, cand vine vorba de o noua austeritate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s