Povestea celei mai cunoscute poze din lume

 

Incepand cu săptămâna aceasta, Microsoft nu se va mai ocupa de suportul pentru sistemul de operare Windows XP. După lansare sa, în scurt timp, a devenit cel mai popular sistem de operare pentru PC-urile și laptopurile din lumea intreaga. Este, de asemenea și cel mai longeviv sistem de operare. Și încă un lucru interesant, pe care poate că nu l-a sesizat nimeni – are o fotografie care ne-a rămas sigur în minte.

Mulți au crezut că wallpaper-ul „Bliss”, care apare imediat după instalarea Windows-ului XP e o realizare digitală. De fapt, e o fotografie cât se poate de reală, realizată de Charles O Rear. Fotograful, care a lucrat la numeroase publicații în cariera sa, printre care Los Angeles Time sau National Geographic, a povestit zilele trecute cum a realizat imaginea respectivă și cum a ajuns la Microsoft.

Charles locuiește acum în San Francisco, chiar în apropiere de locul în care a fost realizată fotografia „Bliss”. Fotograful spune că imaginea a fost capturată după o ploaie, în timp ce iarba era foarte verde, iar soarele era parțial acoperit de nori. Urmărea de multă vremea cadrul acesta, iar imaginea a observat-o în timp ce mergea cu mașina să se întâlnească cu iubita lui. „Cred că cei de la Microsoft au căutat o fotografie care să inspire liniște. Mulți au crezut că acea fotografia este modificată în Photoshop. Nu e, e cât se poate de reală”, spune fotograful.

Fotografia a fost cumparată prin intermediul unei agenții pentru care lucra Charles O Rear. Cei de la Microsoft au făcut un reportaj despre povestea fotografiei, asta spune chiar de cel care a capturat imaginea și au mers la dealul care apare în „Bliss”.

Aceasta e povestea celei mai cunoscute poze din lume!

5 Comments

  1. Chestia cu prietena mi-a placut, desi nenea arata cum arata ! Stiu, actiunea e undeva cu 15 ani in urma, dar … totusi …
    Probabil ca asa s-a dorit sa arate acest “Bliss” , intrun fel impersonal; a fost poza potrivita vazuta de cine trebuie !

  2. Ce gusturi au si americanii astia! Mie personal nu mi-a transmis nici un fel de sentiment.E o imagine obisnuita, care nu atrage atentia in mod deosebit. Americanii realizeaza subiecte, reportaj, articole de presa, dezbateri etc, din lucruri aparent neinsemnate, ridicandu-le la gradul de “valoare”.
    Daca venea in Romania , facea o mie nu una .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s