Maneaua nu mai e la moda

Nu, nu mai e. Nu ca nu ar mai asculta lumea manele, dar in ziua de astazi nu mai esti asa de cool  daca esti manelist. Ei, si ce s-au gandit minunatii nostri?  Sa se faca rockeri sau raperi, ce altceva?
Astfel au inceput ei sa asculte fifti sent, luudacris, bau uau si alti duri de astia. Asculta oamenii rap, ce mai vreti? “Tzoale”, fite, gagici agatate, ce mai…e cool sa fii repar. Esti un dur.
Altii insa s-au facut roakari. Ii vezi pe strada peste tot cu haine negre, tricouri cu metallica, linchin parc, merlin mensan si alti frumusei. Unora le este greu sa se lase de frizurile de manelisti (cu bulinute galbene prin par sau cu parul tuns scurt si lasat mare la spate); totusi, cei care o fac adopta cele mai roakare frizuri. Adica pur si simplu isi lasa parul sa creasca. Altii, de dragul divinului gel (maneleala, frate!) isi fac cacaturi de alea prin par…cum le zice? A, tepi…asa le zice. Tepi, spini, tepuse etc. Tot felul de denumiri. Altii isi fac creasta si se vopsesc cu portocaliu sau cu roz.
Se schimba si atitudinea. Din firea aia jucausa, care pocnea din degete si dansa pe mese la petreceri si taia felioase, se ajunge la o fire indispusa, suparata, ofticata, frustrata si bineinteles, fitoasa. Nu ca inainte nu era…
De la opinii generale de genul “Lumea e a mea!”, “Eu sunt capitanul!”, “Sunt barosan, am masini si femei, sunt tare ca pumnii mei minte nu are” se ajunge la “vai ce stresat sunt!”, “cei din jurul meu sunt niste cretini”, “Coae, eu nu zambesc ca-s rocar”. Daca inainte ii ridicau in slavi pe manelisti, acum ii critica, ca vai doamne ce distrusi!
Bine ca roacherii/reparii nostri nu au uitat pe deplin de prima iubire: maneaua. Prietenii lor, care trebuie sa-i considere niste duri, nu trebuie sa stie. Cand totusi se afla ca frumuseii asculta in continuare manele, se scuza frumos de tot: “Eh, una la suparare!”.

Eu unul m-am cam saturat sa vad peste tot specimene de genul asta. Reparii se dau mari cu “tzoalele” lor, iar rokarii sunt mereu stresati si sictiriti. Ca deh, asa tre sa fie. Frizuri peste frizuri, fite peste fite, dar muzica din parti. Ei se dau mari smecheri ca asculta un gen de muzica (chiar, ce-i de laudat in asta:), dar nu stiu nimic despre genul respectiv. De ascultat ii asculta numai pe aia de-i dau pe la televizor. Ca aia-s la moda, deci aia-s cool.

Am cam luat-o pe aratura, dar oricum, ideea articolului era ca nu prea se mai sparge lumea in figuri cu maneaua. Nu stiu, trebuie sa vina cu ceva nou scarbele alea, ca altfel se intorc la spalat veceuri. Fanii lor se transforma pe zi ce trece in repari sau rokari.
Totusi, de ce se intampla acest lucru? Eu personal cred ca ei vor sa fie rebeli, pentru ca au auzit ca esti cool daca esti rebel. Apropo, rocarii aia mari care dau din cap pe Tokio Motel ruleaza! :))
Anul trecut, cand erau la moda baietasii aia frustrati de care s-au indragostit toate proastele (“Vai, Bil!”. Inca ma intreb daca ala e baet sau fata…), imi placea la nebunie sa-i numesc pe fanii lor sclavi. Nu stiu de ce, dar imi placea mie mult de tot. Nu ca manelistii n-ar fi fost sclavi, dar parca mai tare erau tochiomotelistii.
Desi nu canta nici rap, nici rock, cei mai la moda sunt Rebelde. Bine zicea Grigore : “Cacam-as pe RBD-ul vostru, mi-a spalat pe creier toate minorele!”. Pana la urma, cel mai si cel mai la moda este sa fii rebel. Acum, cum toti sunt manelisti, nu se mai pot numi ei rebeli si de accea migreaza spre celelalte genuri. Da-le-as!

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s