MARATONUL NISIPULUI 2016

Incepand cu 1 octombrie 2015, Asociatia Sportiva SanaSport a dat startul inscrierilor la Maratonul Nisipului, editia a III-a, eveniment care va avea loc in data de 27 martie 2016, pe plaja din statiunea Mamaia. Totodata, SanaSport anunta alte trei evenimente sportive tematice – HelloWeRun, SantaRun si Love2Run, menite sa promoveze sportul de masa si beneficiile acestuia, proiectul international “Maratonul Nisipului” si obiectivele turistice restaurate ale municipiului Constanta.

Evenimentul international “Maratonul Nisipului” se adreseaza atat alergatorilor amatori, cat si sportivilor de performanta si reprezinta un mijloc inedit de promovare a sportului de masa si a noului litoralul romanesc la nivel international. Manifestarea a adunat la primele doua editii peste 800 de participanti si este declarata singura competitie sportiva de acest gen din Europa care se desfasoara pe nisip si un eveniment important pe harta mondiala a maratoanelor.
Participantii au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum: traditionala cursa de maraton individual pe distanta de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km si cursa individuala de 10 km. ?i la aceasta editie, va avea loc inedita cursa “Family Run”, care doreste sa promoveze sportul in familie si sa lupte impotriva obezitatii infantile, fenomen care a atins cote alarmante in ultimii ani, in Romania.
Pana la startul evenimentului international din martie 2016, organizatorii au pregatit alte trei evenimente sportive tematice, care fac parte din proiectul international “Maratonul Nisipului” si care vor promova sportul de masa si frumusetile orasului istoric de la malul Marii Negre:
– 31 octombrie 2015 – participantii vor purta cele mai trasnite costume si vor sarbatori Halloween-ul in alergare, la evenimentul HelloWeRun.
– 20 decembrie 2015 – cei prezenti vor intra in spiritul sarbatorilor de iarna, alergand costumati in Mos Craciun, in cadrul evenimentului SantaRun.
– 14 februarie 2016 – sportivii isi vor arata dragostea pentru sufletele lor pereche, de Ziua Indragostitilor, in cadrul evenimentului Love2Run.
“Datorita succesului de care s-a bucurat evenimentul de la malul Marii, nu doar la nivel national, dar si la nivel international, am decis sa incepem inscrierile cu sase luni inainte, deoarece sportivii care participa la astfel de evenimente, isi pregatesc din timp agenda competitionala. Fata de anul trecut, am pregatit si trei evenimente sportive cu tematica distractiva, care preced Maratonul Nisipului si prin care ne dorim sa promovam alergarea, ca sport de masa, pentru ca tot mai multi locuitori ai Constantei sa descopere bucuria si beneficiile miscarii in aer liber. In acelasi timp, prin cele trei evenimente, dorim sa sustinem si sa promovam obiectivele turistice restaurate ale orasului nostru. Daca la primele doua editii numarul participantilor a fost de peste 800 de alergatori, pentru editia din 2016, ne dorim sa participe la start peste 1.000 de alergatori”, declara Daniel Antonaru, presedintele Asociatiei Sportive “SanaSport”, organizatorul evenimentului.
Cei interesati se pot inscrie online pe website-ul evenimentului: maratonulnisipului.ro
COMUNICAT DE PRESA – Au inceput inscrierile pentru MARATONUL NISIPULUI 2016

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s