Oamenii isi descriu realitatea lor interioara

Oamenii vorbesc despre altii, insa, fara sa constientizeze, ca se descriu de fapt pe ei insisi.

Daca asculti cu atentie (de fapt nici nu trebuie sa fii foarte atent) vei vedea ca oamenii observa la altii exact acele lucruri care-i caracterizeaza si pe ei – se numeste proiectie. (“Vorbeste-mi despre mine ca sa pot sa te cunosc.”)

In general, atunci cand vorbesc, oamenii isi descriu realitatea lor interioara, credintele, valorile, problemele, nevoile, dorintele, frustrarile, prejudecatile, limitele, visele, bucuriile, neputintele, etc., indiferent daca vorbesc despre ei insisi sau despre ceilalti.

Ca sa devii constient de proiectiile tale, este necesar sa petreci mult timp cu tine insuti, sa te cunosti si sa te accepti. Doar o persoana care traieste constient poate sa vada realitatea fara sa o judece si fara sa aplice filtre multiple asupra ei.

Sa traiesti constient inseamna sa iti dai jos valul de ochi si sa-ti dai voie sa percepi si dincolo de ceea ce crezi ca stii si vezi.

Sa traiesti constient presupune sa stii cine esti, sa te accepti pe de-a-ntregul si sa ai capacitatea sa observi obiectiv (nu subiectiv) realitatea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s