Un bec inteligent de la LG

LG a anunțat lansarea unui bec LED inteligent. Acesta are 10W și iese în evidență prin faptul că se poate conecta prin Wi-Fi și Bluetooth cu smartphone-ul sau tableta ta. Deocamdată funcționează cu dispozitivele Android și iOS.

Printre altele, becul LED de la LG, dacă este setat, se poate aprinde intermitent atunci când te sună cineva pe telefon  și îl poți gestiona de la distanță, prin internet. De asemenea, se poate aprinde și stinge pe ritmul muzicii. Un bec LG costă aproximativ 32 de dolari și deocamdată s-a lansat doar în magazinele din Coreea de Sud.

Noua tehnologie din industria becurilor, cea cu LED, le dă mai multă libertate de creativitate producătorilor. Cei de la Philips au făcut primul pas și au prezentat primul bec cu o formă plată în urmă cu câteva săptămâni. Acum au apărut și în magazinele online, iar prețul anunțat este de aproximativ 10 dolari.

Philips Slimstyle LED luminează cât un bec clasic de 60W. Asta înseamnă că are un consum de doar 10,5W și o durată de viață de aproximativ 25.000 de ore.

Becurile controlate prin smartphone și tabletă

Tot în ceea ce privește becurile, au început să crească în popularitate și cele care sunt controlate prin smartphone sau tabletă. Primul bec de acest tip a fost dezvoltat tot de Philps. Sistemul Hue, așa cum a fost denumit de cei de la Philips, se conectează la un router de internet wireless. În pachetul de bază sunt incluse trei becuri, o telecomandă dedicată și un dispozitiv care preia comenzile de pe smartphone sau tabletă.

Cei care vor să-și folosească gadgeturile mobile pentru a stinge sau aprinde lumina trebuie să instaleze Philips Hue, o aplicație dedicată care se găsește atât în iTunes cât și în Android Market. Aplicația are mai multe presetări de lumină precum „Energizare”, „Pentru citit” sau „Relaxare”.
Becurile își vor combina culorile în funcție de starea pe care o ai. Poți seta să fie mai mult roșu sau verde în cameră sau să transformi totul într-un curcubeu.

Sursa YahooNews

2 Comments

  1. Hoţii au tot felul de metode prin care vă conving să îi lăsaţi să intre în locuinţă. Metoda “termopanul” este cea mai populară, urmată de metode ca “pomana”, “oala de inox” sau “rudele din străinătate”.

    Distribuiţi acest articol pentru a contribui la informarea populaţiei şi, într-un final, la prinderea cât mai multor astfel de infractori!

  2. Nu ma asteptam de la un asa produs de la LG. Suna foarte interesant ceea ce ai spus pana acum, mai ales ca poate sa fie controlat de pe un telefon smart sau o tableta dar sa reamintesc si functionalitatea mare a becului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s