Imagini rare cu animalele din pădurile României

Camerele de filmat instalate în pădurile din munții județului Maramureș pentru a identifica traseele urșilor bruni care populează această zonă au surprins imagini foarte interesante și cu alte animale care trăiesc în păduri: căprioare, mistreți, păsări sau iepuri.

Camere de filmat cu senzori de mișcare au fost instalate în diferite locuri din păduri, fiind legate în jurul trunchiurilor de copaci. În momentul în care ele detectau mișcare în apropiere, începeau să filmeze. 

Aparatura a fost instalată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană desfășurat de organizația de mediu World Wide Fund – România, proiect al cărui scop a fost să identifice coridoarele pe care se deplasează urșii bruni în nordul țării, inclusiv pe trasee care leagă România de Ucraina.

Imaginile de mai jos au fost realizate de camerele de filmat instalate pe un traseu turistic spre Creasta Cocoșului din Munții Gutâi.

Camerele au surprins o pasăre cu penaj frumos colorat în albastru, maro, negru și alb în timp ce se hrănea.

Ca urmare a presiunii activităților umane, multe animale sălbatice își desfășoară activitatea pe timpul nopții, așa cum face și acest grup alcătuit din mai mulți mistreți care se hrănesc târziu în noapte.
Un urs destul de mic a petrecut câteva minute în fața camerei de filmat. WWF – România a identificat în Maramureș 6 zone importante pentru urșii bruni: aceste arii conțin mai multe coridoare ecologice folosite de urși pentru deplasare, inclusiv între Ucraina și România.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s