Viena, cel mai vizitat oras din Europa

Viena, capitala Austriei, este unul dintre cele mai vizitate orase ale Europei. Orasul are o atmosfera cosmopolita, farmecul acestuia fiind accentuat de frumusetea cladirilor vechi si de aerul chic al cafenelelor de pe marginea bulevardelor, care te imbina cu cafea si delicii vieneze. Viena a fost secole la rand capitala imperiala si resedinta familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale si politice ale Europei.

Ce sa vizitezi in Viena:Fotografia postată de Travel Concierge.

Viziteaza maretele palate vieneze in stil baroc:

1. Palatul Schönbrunn – resedinta de vara a printesei Sisi, Hofburg – sediul oficial al presedintelui republicii si

2. Palatul Belvedere – care adaposteste o expozitie de pictura austriaca care dateaza din Evul Mediu pana in prezent. Peste 100 de muzee si colectii renumite la nivel international pot fi descoperite in Viena de catre cei pasionati de arta, istorie si cultura.

Alte obiective turistice importante: Domul Sf. Stefan, cea mai semnificativa constructie gotica din Austria, Opera de Stat din Viena, una dintre cele mai mari companii de opera din lume, Primaria din Viena, Madame Tussauds, Scoala spaniola de calarie, Kunst Haus Wien – centru expozitional care ofera o expozitie o lucrarilor lui Friedensreich Hundertwasser (1928 – 2000), Bulevardul Wiener Ringstraße.

2 Comments

Leave a comment